Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Участь у тренінгу



Представники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка (ОУНБ) на запрошення Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (ІREX) та програми «Бібліоміст» взяли участь у тренінгу «Шляхи сталого розвитку і функціонування регіональних тренінгових центрів», який проходив 3-4 грудня у м. Києві.

  Учасників заходу привітали начальник відділу аналізу та прогнозування діяльності бібліотек Міністерства культури України Лариса Нікіфоренко, представники програми «Бібліоміст» Меган Волк, Мумтаза Абдуразакова та Ярослава Титаренко.
  З презентаціями щодо підвищення професійної кваліфікації бібліотекарів виступили Інна Цуріна, завідувач методичного відділу Національної парламентської бібліотеки України і Світлана Барабаш, представник Української бібліотечної асоціації.
Координатор регіонального тренінгового центру (РТЦ), створеного за підтримки програми «Бібліоміст», який функціонує на базі ОУНБ ім. І. Франка, Ольга Люба презентувала його досягнення за підсумками трьохрічної діяльності.
  Теми адвокації, додаткового фінансування РТЦ у рамках конкурсів АТLA (премія «Доступ до навчання для бібліотек») та EIFL («Електронна інформація для бібліотек») та досвід українських бібліотек у сфері фандрейзингу висвітлювала менеджер РТЦ Олена Башун.
  У ході тренінгу на секції стратегічного менеджменту (тренер Оксана Матусяк) команди обласних РТЦ розробляли і презентували стратегію та плани стійкого розвитку і функціонування центрів після завершення програми «Бібліоміст».
  Приємним сюрпризом стала презентація посібника «Навчання для сучасних бібліотекарів», виданого Ініціативою «Глобальні бібліотеки» Фундації Білла та Мелінди Гейтс. Він розроблений спільно з грантоотримувачами Ініціативи, пропонує практичні поради з розробки, реалізації та подальшої підтримки навчальних програм для працівників бібліотек у контексті програм-учасниць Ініціативи «Глобальні бібліотеки». Посібник охоплює шість тем: управління навчальною програмою, оцінка потреб, компетенції та навчальний план, методи навчання та розробка навчальної програми, оцінювання та сталий розвиток.
  Навчання з погляду ініціативи «Глобальні бібліотеки» та її грантоотримувачів - це шлях до розвитку знань, умінь та навичок, а також можливість змінити певні ставлення, цінності та поведінку. Всі учасники тренінгу отримали посібник в подарунок.

 

 

Оновлено 30-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка