Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Навчальний візит бібліотекарів України на Івано-Франківщину



11 листопада в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка розпочався навчальний семінар для бібліотекарів України у рамках міжнародної програми «Бібліоміст».

26 бібліотечних працівників з 16 областей завітали на Івано-Франківщину з метою ознайомлення з досвідом роботи бібліотечних закладів краю у рамках реалізації проектів програми «Бібліоміст» з надання інноваційних бібліотечних послуг мешканцям нашої області.

Гостей привітали начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, регіональний координатор програми «Бібліоміст» Юлія Пухальська та регіональний представник програми на Івано-Франківщині Богдан Микицей.

Директор обласної бібліотеки Людмила Бабій розповіла про проектну діяльність ОУНБ ім.І.Франка, зокрема, про проекти «Публічні бібліотеки - мости до е-урядування», «Бібліотека - для військовослужбовців», «Інтелектуальний клуб творчих особистостей» та проведені літні читання «Бібліотека під зеленими кронами».

Директор Городенківської ЦБС Марія Підлеснюк поділилася напрацюваннями районної бібліотеки у впровадженні соціального проекту «Ти не одна - відтепер бібліотека з тобою» для самотніх матерів, які опинилися у скрутних життєвих обставинах.

Бібліотечні працівники ознайомляться також з досвідом роботи Івано-Франківської міської бібліотечної системи, діяльністю бібліотек Долинського, Рожнятівського та Надвірнянського районів.

Навчальний візит до бібліотек (Городенківська ЦРБ)

 

Бібліотекарі України на Бойківщині

12 листопада преставники бібліотечних закладів з 15 областей нашої держави у рамках навчального візиту за програмою „Бібліоміст" відвідали бібліотеки Долинського та Рожнятівського районів.

Бібліотечні працівники Івано-Франківщини представили гостям свої інноваційні здобутки, яких досягли впродовж останніх років завдяки своїй проектній діяльності, комп'ютеризації та надання мешканцям краю безкоштовного доступу до Інтернет-ресурсів.

Під час ділової зустрічі у Долинській центральній районній бібліотеці гостей вітали директор обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка Людмила Бабій та регіональний координатор програми «Бібліоміст» (м. Київ) Юлія Пухальська. У своїх виступах  представники районної та міської влади, зокрема, заступник голови райдержадміністрації Михайло Данилюк, заступник міського голови Володимир Смолій, керуюча справами Долинської міської ради Світлана Сапетна та начальник відділу культури РДА Володимир Гібчинський відзначили цікавий набутий досвід працівників книгозбірні у реалізації різноманітних проектів.

Директор ЦБС Людмила Фреїв провела медіа-презентацію, під час якої розповіла про досвід надання бібліотечних послуг та залучення до пізнання навколишнього світу та інформації людям із вадами зору.

Зацікавили бібліотечних фахівців України і досвід ЦРБ з підвищення професійної майстерності та комп'ютерної грамотності працівників районної бібліотеки та сільських філій, який представила методист Надія Кушнірчук.

Багато цікавого дізналися гості під час оглядин різних структурних підрозділів центральної бібліотеки Долинщини, і, насамперед, Інтернет-центру.

Рожнятівські бібліотекарі вітали колег з різних областей України у центральній книгозбірні селища. Щоб поспілкуватися з гостями до центральної бібліотеки завітали представники влади і місцевого самоврядування на чолі з головою РДА Миколою Філіповичем, посадовці району, партнери, спонсори, читацький актив.

Директор ЦБС Марія Рибчак поділилася досягненнями свого колективу в реалізації проектів - переможців конкурсів міжнародної програми „Бібліоміст", розповіла про всебічну підтримку діяльності бібліотек з боку очільників району, провідних спеціалістів, інтелегенції, підприємців, сільських голів. Усі вони спільними зусиллями перетворюють книгозбірні на сучасні, технічно оснащені, комфортні для відвідувачів заклади.

Гості ознайомилися з інноваційним досвідом діяльності Молодіжного творчого об'єднання „Пропелер" на базі ЦРБ та послухали реп у виконанні молодих обдарованних мешканців селища.

Фахівці з бібліотек України мали можливість відвідати сільську філію с. Сваричів, яка є переможцем 5-го раунду конкурсу програми „Бібліоміст", поспілкуватися з працівниками та дізнатися детальніше про їхню роботу.   

На Рожнятівщину завітали бібліотекарі з цілої України (Рожнятівська ЦРБ)

Долинщина зустрічала бібліотекарів України

 

Бібліотечний навчальний візит на Надвірнянщину

13 листопада працівники бібліотечних закладів України, які перебувають у навчальній поїздці з обміну досвідом по Івано-Франківській області, відвідали бібліотеку села Тисменичани Надвірнянської ЦБС - переможцем 2-го раунду конкурсу програми «Бібліоміст». Завідувачка філії Оксана Мельниченко ознайомила гостей з роботою закладу з бібліотечного обслуговування мешканців.

У селі Фитьків делегація завітала у бібліотеку, де відбувся зацікавлений професійний діалог, зокрема про популяризацію творчості поетеси-краянки Надії Попович, чиє ім.'я носить районна літературно-мистецька премія. Перед гостями виступив фольклорно-етнографічний колектив «Перевесло». Бібліотечні працівники також мали можливість поспілкуватися з отцем-деканом Іваном Качанюком, відвідати його музей етнографічних старожитностей, де із захватом оглянули зібрану прекрасну колекцію одягу, вишивок, господарського реманенту та посуду.

У центральній районній бібліотеці м.Надвірна делегацію привітали перший заступник голови райдержадміністрації Б.Калічко, начальник відділу культури РДА О.Зварчук.

Директор ЦБС Марта Кушнерчук розповіла про діяльність бібліотек району, ознайомила з бібліотечним сайтом, поділилася досвідом співпраці з літературною студією «Бистрінь». Завідувач краєзнавчого відділу Раїса Грушецька представила реалізований у рамках програми «Бібліоміст» проект «Туризм і бібліотеки».

Перед гостями виступили член літстудії «Бистрінь» поетеса О.Андрухович та учасники художньої самодіяльності с. Гаврилівка, зокрема й бібліотекар М.Мельник.

Працівники бібліотечних установ України ознайомилися з роботою відділів ЦРБ та обмінялися своїми враженнями і напрацюваннями з колегами.

На завершення навчального візиту усі учасники подякували програмі «Бібліоміст», регіональному координатору п. Юлії Пухальській, регіональному представнику IREX в області п. Богдану Микицею, директору Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка п. Людмилі Бабій за надану чудову можливість підвищити свій професійний рівень, познайомитися з інноваційним досвідом бібліотечних фахівців Івано-Франківщини, почерпнути багато нових креативних ідей, які сподіваються втілити у життя у своїх закладах.

Навчальний візит

Відеосюжет

 

Подяка

Оновлено 19-02-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка