Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Обласний семінар-тренінг „Віртуальний бібліосвіт”



28 травня 2012 р. на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з метою підвищення фахового рівня відбувся обласний семінар-тренінг на тему „Віртуальний бібліосвіт” для завідуючих відділами інформаційних технологій, ІТ-працівників центральних районних бібліотек.

   Заступник директора ОУНБ ім. Франка з наукової роботи Г.  Горбань ознайомила присутніх з структурою, діяльністю, здобутками та перспективами головної книгозбірні області. Завдяки застосуванням новітніх технологій та реалізації проектної діяльності бібліотека має високий позитивний імідж не тільки на Прикарпатті, а й в Україні. Регіональний представник програми «Бібліоміст» Б. Микицей наголосив, що ІТ-спеціалісти - це ті фахівці, які сприяють розвитку ресурсної бази бібліотек, тим самим допомагають оперативно і в повній мірі задовільняти всі запити користувачів та допомагають вирішувати потреби громади.
   Заступник директора з питань автоматизації бібліотечних процесів Л. Жирик представила мультимедійну презентацію про основні вимоги до бібліотечного електронного ресурсу, зробила короткий екскурс та аналіз сайтів районних бібліотек. Завідуюча центру електронних засобів інформації О. Люба презентувала інформаційні продукти і послуги, які використовуються в обслуговуванні відвідувачів ОУНБ ім. І.Франка. Тренер регіонального тренінгового центру, який функціонує на базі бібліотеки, І. Бурда у своєму виступі розкрила тему: «Авторське право. Інтелектуальна свобода, доступність інформації в демократичному суспільстві». М Вірстюк, який теж є тренером РТЦ, розповів учасникам семінару про «Технології Веб 2.0 для бібліотек і користувачів: нові можливості розвитку бібліотечного середовища», а також провів тренінг зі створення бібліотечних блогів та сайтів.
    Усі присутні отримали практичні поради щодо створення, розкрутки та просування сайтів в рейтингу Інтернет-ресурсів.
    Наші колеги - ІТ-спеціалісти з Долинської, Надвірнянської та Рожнятівської централізованих бібліотечних систем поділилися з учасниками семінару своїми здобутками, напрацюваннями та планами на майбутнє щодо «віртуального бібліосвіту» своїх книгозбірень.
    Доповіді усіх виступаючих були професійними, змістовними, проілюстрованими мультимедійними презентаціями та відеороликами, що зробило семінар живим, цікавим та корисним.

Світлини | Програма семінару

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка