Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація фотовиставки „Скарби Опольської землі”



В рамках налагодження партнерських взаємин між Івано-Франківською областю та Опольським воєводством у 2005 році було підписано Угоду про спільну співпрацю. І як результат – в цьому ж році була підписана Угода між бібліотеками наших регіонів.

   Вже понад 5 років триває плідна співпраця Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з Воєводською публічною бібліотекою ім. Е.Смолки міста Ополє (Польща). За цей період відбулося чимало цікавих подій, які сприяли зміцненню українсько-польських культурних відносин, поглибленню фахової майстерності бібліотечних працівників обох установ. За роки партнерства польські колеги побували у Калуській, Снятинській, Рожнятівській, Долинській, Городенківській, Богородчанській,   Яремчанській, Надвірнянській, Коломийській, Галицькій бібліотечних системах нашого краю. Делегації з Прикарпаття також отримали нагоду ближче пізнати організацію методичної служби та проектної діяльності, використання новітніх технологій, видавничі напрацювання публічної бібліотеки м. Ополє та інших книгозбірень воєводства.
     Відбувається постійний обмін власними друкованими виданнями  та літературою з різних галузей знань. За роки співпраці фонди ОУНБ ім.  І.Франка поповнилися близько 300 новими надходженнями.
   У бібліотеці у відділі літератури іноземними мовами створено Фонд Опольської публічної бібліотеки, який складається з книг, закуплених в рамках Угоди, а також подарованих видань. Цього року було видано Каталог «Книжкова колекція Опольської воєводської публічної бібліотеки».
  13 жовтня у літературно-мистецькій вітальні бібліотеки відбулося відкриття фотовиставки «Скарби Опольської землі», яку привезли представники делегації - колеги з Ополя. Присутні ознайомилися з історією міста Ополє, його історичними пам’ятками, архітектурними ансамблями, культурою та мистецтвом цього регіону. Окремим розділом висвітлена культурна співпраця між нашими бібліотеками. Світлини відображають візити бібліотекарів до різних бібліотек України та Польщі, фахові зустрічі колег-партнерів. Хочеться відзначити, що в червні 2011 року під час візиту Івано-Франківської делегації до м.Ополє було урочисто відкрито етнографічну виставку «Край Черемоша й Прута», яка висвітлювала розвиток культури Західного регіону України: архітектуру, побут, декоративно-прикладне мистецтво (вишивку, різьбу по дереву, писанкарство, вироби з сиру). Також на відкритті було представлено книжкову виставку польських видань.
   Презентацію відкрила директор бібліотеки, заслужений працівник культури України Бабій Людмила Василівна.
Делегацію з Воєводської публічної бібліотеки ім. Е.Смолки міста Ополє вітали:
Заступник начальника управління культури ОДА Василь Тимків, головний спеціаліст управління культури ОДА  Ганна Халак
За дорученням мера міста Івано-Франківська В.Анкшкевичуса заступник голови міськвиконкому Ангеліна Галей
Представники ПНУ ім.В.Стефаника: завідувач кафедри слов’янської філології Лесюк М.П. та викладач кафедри світової літератури Ткачук Т.О.
Члени товариств польської культури регіону: «Пшиязнь» та товариство ім.Ф.Карпінського
викладач вокалу дитячої музичної школи № 1 Олена Кісєльова зі своїми вихованцями.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка