Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкриття виставки «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини»



10 жовтня 2011 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулося відкриття виставки «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини» у рамках спільного проекту бібліотеки і Гете-інституту в Україні.

Ґете-Інститут - це всесвітня мережа культурних центрів Федеративної Республіки Німеччина.
Він популяризує вивчення німецької мови за кордоном і підтримує міжнародну співпрацю в культурній сфері.
Вже багато років Гете-інститут є партнером обласної універсальної бібліотеки ім. І. Франка, завдяки тісній співпраці фонди бібліотеки поповнилися новими книгами про політичне, культурне та суспільне життя Німеччини, щорічно передплачується журнал «Дойчланд».
Основною метою сьогоднішньої виставки є представити велику колекцію поп-ап книг, виконаних за допомогою оригінальної техніки. Поп-ап книги - це книги, при відкритті яких з'являється об'ємне зображення. Виставка дає змогу познайомитись з роботами німецьких художників-ілюстраторів, які працюють з цією технікою. І хоча більшість з цих книг розраховані на юних читачів, проте є серед них і такі, які зацікавлять досвідчених дизайнерів. Окрім того Гете-інститут надав у користування твори сучасних німецьких авторів, підбірки журналів з питань мистецтва і дизайну, а також аудіо книги та фільми для перегляду.
У подарунок бібліотека отримала нові газети та журнали «Гео міні» німецькою мовою.
В рамках проекту заплановані різні заходи, що покликані ознайомити з виставкою якомога більшу аудиторію читачів. Планується організовувати перегляди фільмів, дискусії та обговорення прочитаних книг, провести заходи спільно з Інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників, Прикарпатським Національним університетом ім.. В. Стефаника та учнями спеціалізованих шкіл міста.
У відкритті виставки взяли участь : викладачі німецької мови навчальних закладів міста, студенти ПНУ, бібліотекарі Тисменицької центральної бібліотечної системи та постійні відвідувачі бібліотеки.
Оскільки в жовтні відзначається День німецької єдності, студентами кафедри німецької філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника (керівники - Остапович Олег Ярославович - завідувач кафедри німецької філології, викладачі німецької мови даної кафедри - доценти Турчин Марія Марківна, Власова Олена Іванівна та старший викладач Шацька Галина Миколаївна) було організоване театралізоване дійство падіння Берлінської стіни.

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка