Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Проект „Сучасні ілюстрації книжок Німеччини”: відбувся комплекс заходів



В рамках спільного проекту з Гете-Інститутом в Україні в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулися цікаві заходи – засідання методичної майстерні з вчителями німецької мови шкіл області, конкурс студентських міні-проектів.

24 травня в обласній бібліотеці відбулося засідання методичної майстерні з вчителями німецької мови шкіл області на тему «Робота з ілюстрацією як засіб розвитку зв'язного мовлення». На заході були присутні 32 вчителі, яким було представлено презентацію нових методичних посібників з німецької мови, наданих бібліотекою Гете-Інституту. Також всі учасники мали змогу переглянути виставку «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини».

   У заході також взяли участь співробітник лабораторії суспільно-філологічних дисциплін обласного інституту післядипломної педагогічної освіти О. Кондрат. Темою її доповіді було «Формування комунікативних вмінь на основі автентичних матеріалів (за НМК видавництв "Cornelsen", "Hueber" та інших). Філіпчук Г.С., заступник директора з німецької мови івано-франківської ЗОШ № 5 (спеціалізованої школи з поглибленим вивченням німецької мови) прочитала лекцію «Використання нових педагогічних технологій для підготовки учнів до ДПА, ЗНО та до мовного іспиту Sprachdiplom DSD (B-1, B-2)».

   Вчителі шкіл мали чудову можливість ознайомитися з цими матеріалами, подивитися відеофільм, послухати записи німецьких пісень та самостійно попрацювати з наданими книгами.

 

26 травня 2011 року в рамках реалізації спільного проекту з Гете-Інститутом відбувся конкурс міні-проектів бінарного уроку з німецької мови. Студенти 3-4 курсів німецької філології Прикарпатського Національного Університету ім. В.Стефаника підготовили доповіді, в яких розглянули питання поєднання елементів мистецтва, в даному випадку книжкової ілюстрації, та вивчення німецької мови.

   Студенти здійснили костюмовану театральну постановку з використанням ілюстрованої німецької книги як об'єкта мистецтва, розіграли певні епізоди з книг, представлених на виставці «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини». Всі учасники могли побачити, що сьогодні книга виконує не тільки традиційну роль - текстову, але й має майбутнє у житті людини.

   Журі конкурсу складалося з викладачів кафедри німецької мови ПНУ ім. В.Стефаника доцентів Турчин М.М. та Шацької Г.М. та головного бібліотекаря відділу літератури іноземними мовами обласної бібліотеки Войтичук О.А., які оцінювали науковий та творчий підхід студентів до представлення проектів. Переможці отримали цінні подарунки, а всі учасники - ручки з логотипом Гете-Інституту та значки.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка