Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Навчайся, граючись!



В рамках спільного проекту з Гете-Інститутом в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбувся цикл заходів „Інтерактивні ігри при вивченні німецької мови”. Заходи проходили в спеціалізованій школі з поглибленим вивченням німецької мови № 5 м. Івано-Франківська, під час яких відбувалися конкурси, дискусії, обговорення та рольові ігри. Визначалися переможці, які отримали призи та подарунки.

Так, 16 травня 2011 р. працівники відділу літератури іноземними мовами працювали з дітьми 1-2 класів (4 заняття - 120 дітей). Для них був організований перегляд виставки „Сучасні ілюстрації книжок Німеччини" та проведені ігри з використанням наочного матеріалу посібників, наданих бібліотекою Гете-Інституту в Україні.

19 травня з дітьми 3-х класів (100 учнів) були проведені конкурси ілюстрацій до німецької книги. Дітям була представлена книжкова виставка, книги окремих авторів. Особливу увагу учасників заходу привернули: книга "Das Max und Moritz: Pop-Up-Buch" та енциклопедичні видання.

Усі ці заходи проходили у супроводі німецьких пісень „Eine Kleine Deutschmusik".

22 травня було проведено акцію „Відвідай виставку „Сучасні ілюстрації книжок Німеччини". Працівники відділу вийшли на вулиці міста і запрошували дітей та їхніх батьків переглянути ілюстрації німецьких книг. Відвідувачі виставки взяли участь у конкурсі малюнку і отримали призи та солодкі подарунки. Даний захід відвідало 48 чоловік.

25 травня  в рамках проекту з Ґете-Інститутом відбувся захід з учнями Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості. Діти та викладачі з великим зацікавленням ознайомились з книгами, представленими на виставці «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини». Викладачі на прикладі конкретних книг продемонстрували дітям різноманітні стилі та техніки з якими працювали німецькі ілюстратори. Також вихованці центру організували імпровізовану виставку власних робіт, зокрема ілюстрацій до українських народних казок та творів українських письменників. Викладачі висловили надію на подальшу плідну співпрацю, адже у центрі працює кілька гуртків образотворчого мистецтва.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка