Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Американська фотографія в Америці та за її межами



19 травня у відділі літератури іноземними мовами в рамках проекту «Вікно в Америку» відбувся захід на тему «Вітчизняна фотографія: американська фотографія в Америці та за її межами».

Презентацію проводила Андреа Венгловськи, американська дослідниця, яка перебуває в Україні за Програмою обмінів молодими науковцями імені Фулбрайта, м. Київ. У співпраці зі співробітниками Фонду сучасного мистецтва (м. Київ) вона вивчає реалії сучасного мистецтва в Україні. У 2002 році Андре здобула ступінь бакалавра фотографії в державному університеті Нью-Йорку, а у 2007 році - ступінь магістра мистецтв. Була учасницею багатьох фотовиставок в Нью-Йорку, Бостоні, Брукліні. У 2008 році мала персональну виставку в центрі «Сокіл», м. Бостон, США.

За походженням - українка, закінчила українську школу, займалася танцями, але фотографія захопила її тим, що в такий спосіб була можливість вивчати світ та дійсність соціологічно та психологічно.

Учасники заходу отримали багато цікавої інформації про розвиток американської фотографії, про її видатних сучасних майстрів Ларрі Султан, Тіну Барлі, Кріс Верен, Франциску Вудмен, Саллі Мен та багатьох інших з презентацією їх окремих робіт. Андреа розповіла також про особливості стилю світлин, історію їх створення та цікаві сторінки з життя фотомайстрів, які вплинули на їх творчість.

На заході були присутні: волонтери Корпусу Миру в Україні Філіп Ворд (м.Івано-Франківськ), Ендрю Клача (с.Дубівці, Івано-Франківська обл.), Роберта Ілейжер (м.Долина), а також випускники Програми Фулбрайта в Україні Катерина Стецик (м.Львів) та Джонатан Холланд (м.Івано-Франківськ).

Гості заходу відповідали на запитання аудиторії, спілкувалися як англійською, так і українською мовами.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка