Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

В рамках проекту «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини»



10 травня в ОУНБ ім. І. Франка відбувся захід в рамках спільного проекту бібліотеки та Гете-Інституту в Україні «Сучасні ілюстрації книжок Німеччини» на базі книжкової виставки, яка нині експонується у відділі літератури іноземними мовами.

Гостями заходу були : Олена Рубановська - ілюстратор-дизайнер дитячих книг, яка з 1992 року займається дитячою ілюстрацією професійно, співпрацюючи з різними українськими видавництвами; викладачі та студенти кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Пані Олена розповіла про сучасну ілюстрацію німецьких книг, провівши всіх учасників ілюстрованими книгами Карла Філіппа Морітца, Сібілле Гайн, Вільгельма Буша та багатьох інших, додаючи цікаву інформацію про типографіку - гру зі шрифтами, закони композиції, стиль поп-ап, використання аплікації. На прикладі деяких німецьких видань (Равенсбургер) було подано професійні поради, як запрограмувати елемент гри у книзі, як автор може використати психологічний ефект в ілюстрації та тексті. При цьому ми здійснили спробу перекладу однієї з книг на українську мову, коментуючи ілюстрації.

Паралельно пані Олена розповіла про історію ілюстрації сучасної української книги, презентуючи свої власні книжки-іграшки з натуральної тканини і нетоксичних фарб.

Після цього всі гості заходу змогли поспілкуватися з Оленою Рубановською, задати їй професійні запитання, а також ознайомитися з сучасною німецькою ілюстрованою книгою.

Студентам було запропоновано здійснити свою спробу ілюстрації до книги.

 

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка