Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкриття виставки „Сучасні ілюстрації книжок Німеччини”



7 квітня 2011 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулося відкриття виставки “Сучасні ілюстрації книжок Німеччини» – спільного проекту бібліотеки та Гете-Інституту в Україні.

Протягом шести років наші установи тісно співпрацюють в різних напрямках діяльності: бібліотека отримала від Гете-Інституту понад 60 сучасних книжкових видань з історії, традицій, політики, літератури та мистецтва Німеччини, щорічно для бібліотеки передплачується журнал «Дойчлянд». Працівники бібліотеки беруть активну участь в семінарах та тренінгах, які проводяться бібліотекою Гете-Інституту.

Представлені на виставці видання демонструють високу якість та різноплановість стилістичних підходів до книжкової ілюстрації у Німеччині. Вони відображають характерні творчі риси відомих німецьких ілюстраторок та ілюстраторів, виявляють широкий спектр різних технік, якими художники послуговуються сьогодні. Своїми ілюстраціями вони показують можливості мистецького висловлювання, звертаючись творами не лише до дітей, але й до царини книжок без вікових обмежень.

Для викладачів німецької мови представлено підбірку посібників з питань методики викладання німецької мови як іноземної. Багато книг мають диски з німецькими піснями, розробками тематичних уроків. Є також аудіокниги.

В рамках започаткованого проекту відбуватимуться різнопланові заходи як для викладачів німецької мови шкіл міста, так і для студентів ВНЗ та учнів спеціалізованих шкіл з вивченням німецької мови як іноземної. Так, планується провести Методичну майстерню з вчителями німецької мови шкіл області - спільно з Інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників; заходи зі школярами різної вікової категорії школи №5: конкурси, дискусії, обговорення, рольові ігри; конкурс міні-проектів щодо бінарного уроку з німецької мови - спільно з Прикарпатським національним університетом ім. В.Стефаника та багато інших. За результатами конкурсів будуть визначені переможці, які будуть нагороджені подарунками від бібліотеки Гете-Інституту в Україні.

На відкритті виставки були присутні :

Гості з бібліотеки Гете-Інституту в Україні - асистенти відділу «Інформація та бібліотека» Марія Шубчик та Ксенія Смиковська;

викладачі німецької мови Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника - доцент кафедри німецької  філології Турчин М.М. та доцент кафедри німецької  філології Шацька Г.М.;

представник управління освіти та науки м. Івано-Франківська - методист Чабан Л.А., викладачі Інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Кондрат О.І. та вчителі німецької мови ЗОШ №5, ЗОШ№1, ЗОШ№11, студенти німецької філології Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Шановна пані Людмило Василівно, шановна пані Людмило Іванівно,
дозвольте висловити Вам нашу з Марією вдячність за високий рівень організації виставки ілюстрацій, а також за щирий, теплий прийом. Нам все дуже сподобалося, особливо тепла атмосфера, яка панувала на заході. У Вас дуже дружній та активний колектив. Творчого Вам натхнення і успіху у всіх Ваших чудових починаннях. Сподіваємося на співпрацю і будемо раді допомогти.
З повагою,
Ксенія
Гете-Інститут Україна

Світлини

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка