Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

День поезії



З нагоди Всесвітнього дня поезії в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка функціонують книжкові виставки „Вічна поезія під вічним небом Творця” (відділ абонементу), „Поезія завжди молода” (відділ краєзнавчої літератури), „Гармонія слова” (відділ літератури іноземними мовами).

                                                                                                         „Поезія – це завжди неповторність,
                                                                                                         Якийсь безсмертний дотик до душі”
                                                                                                                                              Л. Костенко

    Всесвітній день поезії  проголошений делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Вперше цей день був відзначений 21 березня 2000 року в Парижі. Метою встановлення дати Генеральною конференцією ЮНЕСКО було привернути увагу суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній та просвітницькій діяльності. Генеральний директор  ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив : „Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості”.     Цей день відзначають щорічно. Нові видання, виставки, поетичні конкурси, виступи поетів повертають нас у світ слова, що пробуджує в душі найкращі почуття.
    На книжкових виставках шанувальники поетичного слова знайдуть збірки відомих українських поетів, познайомляться з творчим доробком молодих авторів Івано-Франківщини, а також побачать твори українських поетів у перекладах мовами світу, оригінали поетичних шедеврів Шекспіра, Байрона, Гейне, Гете, Аполлінера.
    Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути наші виставки і поринути у чарівний  світ Поезії.


Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка