Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літературна година «Фолкнер та створений ним світ»



20 вересня 2017 року працівники відділу літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка провели літературну годину «Фолкнер та створений ним світ» для студентів факультету історії, політології та міжнародних відносин Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника.

Важко переоцінити значення читання художньої літератури для розвитку особистості. Великі майстри літератури доносять до читача щось дійсно величне, потужне, приватне, унікальне, цікаве, корисне, повчальне. Хороші книги потрібні сучасній людині, в них є глибина і величезний сенс.

Психологи рекомендують звертатися до класичної літератури в моменти життєвих труднощів, адже книга заспокоїть, порадить, допоможе, покаже шляхи виходу з складних ситуацій.

Працівники відділу літератури іноземними мовами представили студентам короткий екскурс про цікаві факти життя та творчий шлях Вільяма Фолкнера - американського письменника, новеліста, Лауреата Нобелівської премії з літератури (1949) «за визначний і художньо унікальний внесок у сучасну американську прозу», володаря двох Пулітцерівських премій за романи «Притча» («A Fable», 1954) й «Крадії» («The Reivers», 1962).

Художня спадщина Вільяма Фолкнера постійно перебуває у фокусі уваги літературознавців. Щорічно проводяться наукові конференції, присвячені творчості письменника; у мережі Інтернет функціонують спеціальні сайти під орудою авторитетних наукових центрів, в американістиці на сьогоднішній день склалася окрема наукова галузь - фолкнерознавство, що налічує сотні монографій, наукових збірок і матеріалів конференцій, тисячі статей.

Письменника, тепер уже визнаного класика, глибоко хвилювали проблеми суспільства. Його літературна спадщина є художнім осмисленням історії американського Півдня.

Пафос творчості Фолкнера в його незламній вірі в людину, її дух, волю. У своїй промові під час нагородження Нобелівською премією він сказав: «Я вірю у те, що людина не зламається, подолає всі перешкоди і переможе. Людина безсмертна... тому що у неї є душа, наділена властивостями співчуття, жертовності, подолання перешкод».

Увазі присутніх була представлена виставка художніх творів автора англійською мовою та літературознавчі видання з фондів відділу. Адже, читаючи книги мовою оригіналу можна не лише збільшити словниковий запас, а й покращити граматику та правопис, не кажучи уже про суттєвий вплив на якість читання і розмовних навичок. Окрім того, читання дає можливість максимально зануритися у твір та зрозуміти його.

Студентів ознайомили з широким спектром бібліотечних послуг, із структурними підрозділами,  сайтом бібліотеки, бібліотечними та Інтернет-ресурсами, клубами розмовної мови, проектною діяльністю та міжнародною співпрацею обласної книгозбірні.

Працівники відділу щиро вдячні завідувачу кафедри Ткачівській Марії Романівні, викладачам англійської мови Семак Оксані Іванівні та Богачевській Лілії Орестівні за розуміння та залучення студентів до потенційних користувачів бібліотеки.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка