Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Восьмий Львівський міжнародний бібліотечний форум



13-16 вересня 2017 р. директор Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка Бабій Л.В. взяла участь у VШ Львівському міжнародному бібліотечному форумі „Бібліотек@ – від ідеальної до ефективної”, який був організований за сприяння ГО „Форум видавців”, Української бібліотечної асоціації, Львівської обласної бібліотеки для дітей.

     На пленарному засіданні „Золотий перетин бібліотеки” розглядалися актуальні питання сучасного розвитку бібліотечної справи в Україні, світові бібліотечні тренди, досвід проектної діяльності публічних бібліотек Вільнюської обласної публічної бібліотеки ім. А.Міцкевича (Литва).
     Секції „Бібліотеки і новинна грамотність”, „Адвокація”, модератором яких була доктор історичних наук, координатор американських центрів Посольства США в Україні, віце-президент УБА Валентина Пашкова, розкрили роль бібліотечних працівників у допомозі користувачам інформації орієнтуватися у потоці фейкових новин, реклами, відділяти факти від вимислу, представили шляхи ефективної співпраці бібліотек з владними структурами та громадськими організаціями у сфері реалізації вітчизняних стратегій і програм.
     Студія „Дизайн сучасної бібліотеки” (модератор – асистент відділу „Інформація та бібліотека” Goethe-Institut в Україні Анна Журавльова) представила бібліотечний заклад як територію для навчання та спілкування, ознайомила із переможцем конкурсу на інноваційне оформлення бібліотеки.
     Колега із Республіки Польща Магдалена Аражни розповіла про прості ідеї, які спонукають до великих змін в дизайні та архітектурі бібліотек.
     Зацікавлення викликала професійна дискусія бібліотечних працівників і видавців на тему „Тріода буття: видавництво, бібліотека, читач”.
     Року Японії в України була приурочена вулична акція „Японія поетична: читаємо, слухаємо, пізнаємо”.
    Студія „Бібліотечна інклюзія” (модератор – директор Рівненської ОУНБ В.П. Ярощук) дала можливість познайомитися із Н.Марченко – автором проекту „КЛЮЧ”, яка розкрила для бібліотечних працівників питання спілкування та допомоги особам з інвалідністю та „особливим” дітям.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка