Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Стівен Кінг: фантастика без кордонів



Відділ абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка презентує книжкову виставку-вітання циклу „У колі друзів”.

Цього разу ми вітаємо із 70-річчям Стівена Едвіна Кінга, американського письменника, лауреата найвищої премії США в області літератури - медалі „За особливий внесок в американську літературу".

Стівен зростав у бідності, у сім років почав писати, навчався у коледжі, університеті Мену (США, штат Мен), здобув деякий досвід роботи журналістом. 1965 року в журналі „Комікс ревю" вперше опубліковано його оповідання.

1971 р. одружився з письменницею та активісткою Табітою Спрюс, знайомою з університету, яка фактично „зліпила" свого чоловіка з його таланту та власної амбітності. Скромний вчитель англійської мови, який підробляв у пральні, одного разу викинув у кошик для сміття три сторінки списаного тексту. Табіта прочитала і змусила чоловіка дописати книжку. Це був один з найкращих романів Кінга - „Керрі", який приніс автору близько 400 тисяч доларів. З цієї книги і почалася його слава.  Писав він також під псевдонімом Річард Бахман.

Сьогодні Стівен Едвін Кінг - автор понад 200 творів, близько 50 книг-бестселерів у жанрах наукової фантастики, фентезі, містики, жахів і елементів вестерну. Серед видань, представлених на святковій бібліотечній виставці - романи „11/22/63/", „Сяйво", „Острів Дума", „Оно", „Мизери", „Темна вежа", „Під куполом", „Мертва зона", „Керрі", „Зона покриття", „Чотири сезони" та ін.

Запрошуємо шанувальників творчості відомого американського письменника до відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де відкрита книжкова виставка-вітання „Стівен Кінг: фантастика без кордонів".

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка