Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Кшиштоф Зануссі: спогади, роздуми, анекдоти



Представляємо нову книгу з фонду відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка – Кшиштоф Зануссі „Час помирати: спогади, роздуми, анекдоти”.

Автор - видатний польський режисер, сценарист і письменник. „Час помирати" - це розповідь справжнього митця про свій непростий шлях у мистецтві і про людей, що його оточували, серед яких було чимало цікавих особистостей, зокрема Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших. Спеціально для цього видання Зануссі написав розділ „Моя Україна" і ось як він це пояснив:  

„Назва цього розділу, який я пишу спеціально для українського видання, вже в намірі своєму є провокацією. Лях називає Україну своєю! Отже, так воно і є. „Моя Україна" - як і „Мій Рим", як і „Мій Париж". На все, що я люблю, я маю певне право. Все, що я люблю, в певному сенсі є моїм. Любов спроможна нескінченно розширюватися, вона нічого ні в кого не відбирає. Мої - Бах і Моцарт, Леонардо і Ботічеллі, мої - Шекспір і Данте, і саме в такому розумінні моєю є Україна".

Запрошуємо до нашої бібліотеки: книгу Кшиштофа Зануссі „Час помирати" ви зможете прочитати, завітавши до відділу абонементу.

Зануссі К. Час помирати : спогади, роздуми, анекдоти / Кшиштоф Зануссі ; [пер. з пол. Л. Хворост]. - Харків : Фоліо, 2016. -  478 с. - (Карта світу).

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка