Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Семінар Клубу «Виноградарі Прикарпаття»



18 червня 2017 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка у відділі економіко-виробничої літератури відбувся семінар клубу «Виноградарі Прикарпаття» за темою «Догляд за виноградом у літній період».


  Відкрив семінар заступник голови клубу з напрямку виноробства Михайло Лучин та окреслив робочу програму зустрічі. Він також підкреслив, що цьогорічна весна була складна за погодними умовами, а це призвело до деяких труднощів у догляді за виноградом.
  Далі мова йшла про Ярмарок виноградних саджанців, який проводився у нашому місті в травні цього року. Присутні підкреслили, що вітчизняні сорти рослин не гірші, ніж закордонні, лиш потрібна відповідна цінова політика.
  п. Мирослава підготувала статтю для радіо «Карпати» і зачитала декілька порад по догляду за виноградом, його хвороби та методи боротьби із шкідниками, а також ефективні препарати захисту рослин. Присутні цікавилися власними спостереженнями доповідачки, ділилися своїм досвідом, прогнозами на майбутній врожай.
Дмитро Семенів розповів про колекцію сортів, які добре прижились у наших широтах та відповів на численні запитання.
  Молодий програміст Ігор, який недавно прийшов до виноградарської спільноти, розробив новий сайт клубу, де можна прочитати про новинки, основні заходи, які відбуваються тут, загрузити фото, зареєструватися.
  Для журналу «Виноградарі Прикарпаття» це буде великою допомогою, адже можливо з'явиться його електронна версія.
  На завершення зустрічі п. Михайло окреслив плани на майбутнє Клубу та подякував обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка за гостинний прийом.  

  Кореспондент радіо «Карпати» Галина Добош взяла інтерв'ю  у голови Клубу Дмитра Семеніва та голови правління Мирослави Романюк, яке прозвучить у передачі «Майстер-клас від виноградарів» на обласному радіо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка