Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На зустріч з Марією Ткачівською



6 червня в рамках проекту „Назустріч улюбленому письменнику”, одним із організаторів якого є обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, відбулася зустріч з письменницею Марією Ткачівською.

 

Зустріч з Марією Ткачівською, організована в ресторації „Світлиця Мулярова", є третім заходом проекту. Модератором свята була бібліотекар І категорії обласної бібліотеки ім. І. Франка Христина Шовкопляс.

98 переможців анкетування, присвяченого біографії та творчості письменниці,  було запрошено провести вечір за філіжанкою кави у компанії літераторки. Загалом участь в анкетуванні, яке містило 10 запитань, взяло 724 особи.

Захід відбувся у формі діалогу, тож кожен з присутніх мав можливість поставити запитання письменниці. Марія Ткачівська розповіла про свою творчу та наукову діяльність, поділилась секретами творчості та планами на майбутнє.  Говорила авторка і про заняття спортом та любов до шоколаду, а ще - чому саме бібліотека є її улюбленим місцем у Івано-Франківську. Присутні довідались також про постійний брак часу у житті письменниці, її невміння відпочивати та як саме їй вдається бути такою різножанровою - писати прозу, поезію, афоризми тощо. Оскільки у творчості Марії Ткачівської є і пісні, покладені на музику, то гості свята мали змогу послухати їх у виконанні учениці Української ґімназії № 1 м. Івано-Франківська Софії Мельник. Сама ж авторка зачитувала свої поезії під музичний супровід студента ПНУ ім. В. Стефаника Петра Кузишина.

За умовами проекту переможці анкетування по творчості Марії Ткачівської мали отримати подарунок - книгу авторки з  її автографом. Однак, за пропозицією самої літераторки, книги отримали всі, хто завітав на свято, і це стало приємним подарунком для шанувальників творчості мисткині слова.

На зустрічі присутнім були представлені три чудові світлини Марії Ткачівської, майстерно виконані членом обласного осередку Спілки фотохудожників України Йорданою Дранчук. Письменниця на фото постала перед своїми шанувальниками у студії, в улюбленому місці Івано-Франківська, тобто у бібліотеці, а також в робочій атмосфері.

На святі були присутні організатори проекту - голова громадської організації „Поступовий гурт франківців" професор Сергій Адамович,  директор обласної бібліотеки Людмила Бабій, книговидавець Василь Іваночко та інші відомі люди міста, яким авторка висловила щиру вдячність за організацію проекту та участь у ньому. Адже проект „Назустріч улюбленому письменнику" сприяє ближчому знайомству письменника з читачем, встановленню контакту між ними і є, безперечно, важливою подією в літературному житті Івано-Франківська.

 

Переглянути фото

 

Бабій І. Наближення читача до письменника: В Івано-Франківську відбулася зустріч з письменницею Марією Ткачівською // http://gk-press.if.ua/nablyzhennya-chytacha-do-pysmennyka-v-ivano-frankivsku-vidbulasya-zustrich-z-pysmennytseyu-mariyeyu-tkachivskoyu/ 

 

 

 

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка