Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Клуб розмовної польської мови в обласній бібліотеці



Нещодавно в Івано-Франківській ОУНБ ім. І.Франка розпочав свою діяльність клуб розмовної польської мови для людей, які бажають вдосконалити свої розмовні навички. Модератором-волонтером клубу є Андрій Кудерський, який організовує цікаві дискусії, розповіді, обговорення книг польською мовою.

    Із семи країн, з якими межує Україна, найтісніші культурні, економічні та соціальні зв’язки налагоджені з Польщею. І хоча з цією країною наші громадяни  добре знайомі, польська мова часто залишається загадкою для українця, породжуючи непорозуміння і ускладнюючи спілкування між представниками наших народів.
    Саме тому все більше українців прагне вивчити польську мову. Володіючи польською, ви можете почувати себе на території цієї країни впевненіше та комфортніше, знаючи, що завжди зможете порозумітись із місцевими мешканцями, а отже дізнаєтесь дорогу, домовитесь з партнерами, а навчаючись, швидше знайдете спільну мову із однолітками та заведете друзів. Крім того, ви справите враження культурної та освіченої людини, яка поважає ідентичність та самобутність польського народу.
    Найбільшою перешкодою для початку вивчення польської мови чи вдосконалення її рівня часто стає відсутність середовища для спілкування. Але на сьогодні це уже не проблема. При бажанні, вивчати польську мову тепер можна в бібліотеці разом з мовним волонтером та іншими людьми, які прагнуть вдосконалення у знанні мови.
    Тож запрошуємо вас на засідання клубу щонеділі о 15 год. у відділ літератури іноземними мовами за адресою: вул. Незалежності, 46.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка