Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Гуцульщина очима Сеньковського: Найкраща краєзнавча книжка 2017 року



17 травня 2017року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулась презентація альбому із серії «Українське мистецтво у старій листівці» «Гуцульщина очима Сеньковського».

Автори текстів голова редакційно-видавничого комітету»Енциклопедія Коломийщини» Микола Савчук, засновник серії «Українське мистецтво у старій листівці»Валерій Ковтун та філокартист та дослідник Гуцульщини Мирослав Близнюк. У альбомі представлені листівки видані відомим українським фотографом Миколою Сеньковським. Його мистецький доробок є неоціненним скарбом нашої минувшини. Сеньковському вдалося створити потужний візуальний образ Карпат, гуцулів і їхніх традицій. Основний масив поштових листівок вміщених в альбомі з колекції Валерія Ковтуна. Презентація книги супроводжувалась виставкою унікальних листівок, деякі з них також вміщені в презентованому альбомі.

Модератором презентації був голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило. Він представив авторів видання Валерія Ковтуна та Мирослава Близнюка, які розповіли про альбом та подальші плани виходу чергових альбомів у серії «Українське мистецтво у старій листівці». Зі словами привітань виступили: голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран, український літературознавець зі славного роду Корпанюків Микола Корпанюк. Вони відзначили, що автори є великим поціновувачами минувшини, які не тільки колекціонують та ще й вміють ділитися своїм надбанням. Також виокремили, що період, який захоплений у альбомі, а це 20-ті- 30-ті роки ХХ ст. є одним із найцікавіших в історії Гуцульщини і через  фото яскраво передає почуття людей.

На завершення голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України  Михайло Косило оголосив, що презентований альбом виграв у щорічному конкурсі «Найкраща краєзнавча книжка 2017 року», тому привітав авторів та вручив їм відзнаки конкурсу.

Світлини

Оновлено 07-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка