Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч з ужгородським письменником Олександром Гаврошем



6 квітня 2017 року в Івано-Франківській обласній бібліотеці відбулася зустріч з письменником із Закарпаття Олександром Гаврошем, який презентував свій літературний доробок.

   Модератор зустрічі - поетеса Світлана Бреславська представила присутнім гостя - журналіста, письменника, поета, драматурга, завідувача літературної частини Ужгородського музично-драматичного театру. Вона розповіла, що він закінчив факультет журналістики Львівського університету. Автор книжок для дітей, поетичних збірок, романів, досліджень, популяризатор закарпатського фольклору.

   Олександр Гаврош поділився своїми роздумами про літературний процес на Закарпатті, розповів про своє захоплення історією і культурою свого краю, його історичними постатями.
   За допомогою відеоряду він представив свої видання, присвячені відомому закарпатському важкоатлету Івану Фірцаку, про якого знято фільм «Іван Сила» (режисер В.Андрієнко). Це, зокрема, дитяча повість «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» та документальний нарис «У пошуках Івана Сили».
    Письменник також розповів про інші свої книжки: літературні оповіді про замки Закарпаття «Легенди Срібної Русі», страшні казки краю «Дідо Всевідо», захоплюючий роман про Ужгород ХІХ ст. «Капітан Алоїз», відзначений дипломом Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2012», розповіді про опришків «Пригоди тричі славного розбійника Пинті» та «Розбійник Пинтя в Заклятому місті», збірку «Сім п'єс про любов до Батьківщини», публіцистичні нариси «Казки і казкарі» та ін.
    Автор зауважив: «Я - оповідач української історії Закарпаття, який представляє її цікавою і невтомливою». Він читав свої вірші з поетичної збірки «Коньяк з дощем», поділився своїми планами на майбутнє.
    Про український наголос у творчості Олександра Гавроша говорили на презентації голова Івано-Франківської обласної організації НСПУ Євген Баран, письменники Степан Процюк і Василь Бабій.
Зацікавила присутніх й жвава дискусія щодо сучасних реалій життя у сусідній області.
Зустріч пройшла у невимушеній, теплій і дружній атмосфері. Автор подарував низку своїх видань читачам обласної бібліотеки.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка