Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Соборність душ, що служать Мельпомені



27 березня 2017 року у Міжнародний день театру працівники відділу літератури з мистецтва спільно з театральним гуртком «Соломія» Центру патріотичного виховання учнівської молоді ім. С. Бандери – керівник Юрій Дегтярьов, провели у рамках Арт-центру «Мистецька академія» театралізоване дійство.

         Розпочинаючи захід, завідувач відділу літератури з мистецтва Галина Пристай розповіла, що в Україні театральне мистецтво бере початок з глибокої давнини. Воно проявлялося в народних іграх, танцях, піснях і обрядах. Український театр багато століть поспіль виявляє потужний мистецький потенціал досягаючи висот європейської та світової театральної культури. Прикарпатський край здавна славиться щедрими театральними талантами, різноманіттям самодіяльних колективів, яскравими мистецькими явищами та багатими національно-духовними подіями в житті мешканців Івано-Франківщини як у минулому, так і нині.

        Свято з нагоди Міжнародного дня театру відбулося за участю вихованців театрального гуртка «Соломія», керівник Юрій Дегтярьов.

        Неповторну поезію читали учні 9-х класів ЗШЛ № 23, а також провідний методист Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, викладач сценічної мови, актриса - Марія Цвік. Чуттєві пісні на слова Ліни Костенко дарувала учасниця вокальної студії «Солоспів» - Каріна Кричун, Юлія Пушкар, керівник Христина Дарвай. Авторські пісні виконала Софія Мельник (псевдонім Огняна). Ведучими свята були Вікторія Бендас та Юрій Дегтярьов.

        До заходу долучилися студенти філософського факультету ДВНЗ «Приткарпатський національний університет ім. В. Стефаника» з викладачем культурології, доцентом Заліско Любою Іванівною.

        З нагоди Міжнародного дня театру працівники відділу підготували книжкову виставку-бенефіс „Театральна Івано-Франківщина". У виданнях представлених на виставці йдеться про історію та сьогодення театрального мистецтва Прикарпаття.   Інформацію про грані таланту видатних режисерів, акторів, унікальність їх творчої біографії, зібрано у новому бібліографічному покажчику «Театр на Івано-Франківщині: історія, сьогодення, постаті», який підготували і видали працівники відділу літератури з мистецтва. Покажчик охоплює документальні джерела, які надійшли до бібліотеки ще з 1945 року. Тож гостинно запрошуємо до ознайомлення з даним виданням та  книжковою виставкою „Театральна Івано-Франківщина".

З нагоди професійного свята вітаємо діячів театрального мистецтва та бажаємо нових яскравих постановок, любові і визнання глядачів!

           https://www.youtube.com/watch?v=aCxq3CM63w0

 

 

Оновлено 08-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка