Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Єпископ Григорій Хомишин - релігійно-церковний і громадсько-політичний діяч



Центр електронних засобів інформації обласної бібліотеки запрошує до перегляду нової віртуальної виставки, представленої на сайті ОУНБ ім. Франка, – «Єпископ Григорій Хомишин - релігійно-церковний і громадсько-політичний діяч», яка приурочена 150-річчю від дня його народження.

Григорій Хомишин - видатний релігійний, громадський, політичний діяч Галичини першої половини ХХ століття. Його життя і діяльність досі малодосліджені.

Будучи Станіславським єпископом, він дбав не лише про розвиток і добробут церков та монастирів, а й виділяв чималі кошти на розвиток шкіл, дитячих захоронок і сільських читалень. Своїми проповідями і видавничою діяльністю сприяв не тільки духовному збагаченню віруючих, а й піднесенню їх національної свідомості. Він залишив після себе велику інтелектуальну богословську спадщину, матеріалізовану в книгах, періодиці та більш ніж тридцяти пастирських листах і посланнях.

Особливо актуальними  і до сьогодні залишаються публіцистичні нариси Єпископа Григорія Хомишина, які сповнені мудрим і пророчим словом Архіпастиря на переломі історичної долі України між двома світовими війнами.

Григорій Хомишин був видатною особистістю, патріотом, прихильником відродження української державності, борцем за Віру Христову та мир на землі.  

Більше дізнатися про видатного діяча можна, переглянувши віртуальну виставку «Григорій Хомишин - релігійно-церковний і громадсько-політичний діяч», яка представляє такі розділи та матеріали:

  • Біографічний нарис життя та діяльності видатного церковного та громадського діяча західної України першої половини ХХ століття
  • Блаженний Священномученик Григорій Хомишин: тернистий шлях на Голготу
  • Молитва до Блаженного Мученика Григорія Хомишина
  • Заповіт будівничим України
  • Під хрестом на Голготі
  • Видання творів Блаженного Григорія Хомишина у фондах бібліотеки
  • Григорій Хомишин: тернистий шлях на Голготу
  • Інтернет-ресурси

Детальніше ознайомитись з віртуальною виставкою можна за посиланням http://lib.if.ua/exhib.html

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка