Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Калина Ватаманюк: „Господь подарував мені безсмертну душу, а до душі додав перо”



У краєзнавчому відділ Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка експонується ювілейна книжкова виставка, присвячена особливій жінці, талановитій письменниці, володарці „Золотого Пера”, члену Національної спілки письменників України, заслуженій журналістці України, лауреату обласної премії ім. Василя Стефаника та районної – імені Марка Черемшини – Калині Ватаманюк.

  Народилася вона в селі Кобаки на Косівщині. Освіту здобувала в середній школі та на факультеті журналістики у Львівському університеті. Та ще раніше почала працювати в редакції районної газети у смт. Верховині. Згодом подружжя Ватаманюків створює часопис „Гуцульський калєндар", який відіграє неабияку просвітницьку роль у популяризації самобутньої культури та історії регіону. У виданні публікуються художні твори та фольклорно-етнографічні матеріали, розповіді про письменників, пов'язаних з Гуцульщиною.
  Також пані Калина є автором дуже особливих нарисів-роздумів духовно-пізнавального характеру, які преображають людські душі.  Крім цього, вона є однією з фундаторів Духовно-екологічного центру християнської злагоди і любові  „Здвижин", який заснувала в 2003 році (спільно зі своїм чоловіком Дмитром).
Великого успіху у читачів здобули її збірки „Від лиця Твого, Господи, судьба моя іде", „Між хрестами і зорями", „Ми - діти світла", „Сад моїх журавликів", „Очима душі". Ці видання є своєрідними уроками духовної краси.
  Запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, де ви зможете  переглянути ювілейну книжкову виставку „Калина Ватаманюк: „Господь подарував мені безсмертну душу, а до душі додав перо" та детальніше ознайомитись із творчим та життєвим шляхом Калини Ватаманюк. 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка