Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Дитячий клуб розмовної німецької мови



У відділі літератури іноземними мовами обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка вже впродовж кількох місяців діє дитячий клуб німецької розмовної мови «Deutsch mit Spiel und Spa?», створений з ініціативи активних батьків учнів ЗОШ № 11. З цього навчального року діти почали вивчати німецьку мову як другу іноземну, а заняття в клубі допомагають їм краще адаптуватись до процесу вивчення нової мови, а також дізнатись багато нового і цікавого про традиції та культуру німецькомовних країн.

     Варто зауважити, що володіння німецькою мовою надає великі переваги. Серед причин, з яких її варто вивчати, можна назвати наступні: близько 130 мільйонів людей у Німеччині, Австрії, Швейцарії, Люксембурзі, Бельгії, Ліхтенштейні та Південному Тіролі (Італія) розмовляють німецькою як рідною або використовують її як регулярно вживану другу мову. Таким чином вона є найбільш уживаною рідною мовою в Європейському Союзі та однією з десяти мов, якими розмовляють найбільше.
     Німеччина надає велику кількість стипендій для навчання у вищих навчальних закладах Німеччини, для молодих іноземців передбачені особливі робочі візи на період відпустки, а для певних професій діють особливі правила щодо дозволу на роботу, між Німеччиною та багатьма країнами світу діють угоди про обмін школярами і студентами.  Німеччина – друга за важливістю мова науки. За своїм внеском в дослідження і розвиток Німеччина перебуває на третьому місці у світі і надає дослідницькі стипендії іноземним науковцям. Низка важливих веб-сторінок ведеться німецькою мовою. За річним показником виданих нових книг Німеччина знаходиться на 6-му місці серед 87 країн світу після Індії, Великобританії, США, Китаю та Росії.
     Отож, юні учасники клубу мають чудову нагоду практикувати отримані в школі знання на заняттях, які проводить завідувач відділу літератури іноземними мовами Ольга Войтичук. Любов до німецької мови вона намагається привити школярам за допомогою різноманітних інтерактивних методів навчання з використанням мультимедійного обладнання, ігор, пісень та відеороликів. Також у планах роботи клубу проведення свят, вистав, майстер-класів та мовного табору.
     Працівники відділу літератури іноземними мовами сподіваються, що обласна бібліотека назавжди стане для своїх юних відвідувачів місцем проведення цікавого та корисного дозвілля.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка