Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Світ думки Дмитра Сивака



Відділ літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка з нагоди дня народження заслуженого майстра народної творчості України Дмитра Сивака в рамках Етно-центру «Скарбниця духовності» презентує міні-експозицію його робіт.

   Напередодні дня народження Дмитра Сивака - відомого прикарпатського  художника, читача бібліотеки, людини зі щирою душею експонується міні-виставка його доробку.

   Народився Дмитро Сивак 26 жовтня 1950 року в селі Мариничі Путильського району Чернівецької області. Закінчив Вижницьке училище прикладного мистецтва. Митець живе і працює в Івано-Франківську, професійно займається різьбою на дереві,  іконописом  та малярством.

   Дмитро Сивак  -  заслужений майстер народної творчості України, член Національних спілок художників та майстрів народного мистецтва. Станкові твори мистця експонувалися на багатьох всеукраїнських та міжнародних виставках. 

   У 2006 році у літературно-мистецькій вітальні обласної книгозбірні відбулась творча зустріч «Красою душу напоїти» з Дмитром Сиваком. Художник репрезентував частину робіт зі свого доробку. Кожна робота митця представлена на виставці - це витвір мистецтва, бо виконана з душею і художнім смаком. Таким чином художник виражає свій внутрішній світ, своє відношення до людей, для яких творить. І це дійсно захоплює. Щоб створити таку красу потрібно мати неабияку витримку, терпіння і фантазію. Його запалу та енергії може позаздрити не одна творча особистість. 2015-2016 років митець приймав участь у бібліотечній акції «Зустріч з кумиром» започаткованою відділом літератури з мистецтва.

   Дмитро Сивак - Лауреат премії  ім. Ярослава Лукавецького в галузі образотворчого та декоративного мистецтва. Його роботи зберігаються в музеях  та приватних колекціях.

     Тож бажаємо пану Дмитру і надалі творити дива, які нікого не залишають байдужими!

   Запрошуємо любителів мистецтва, колег і всіх бажаючих на перегляд міні-експозиції робіт майстра, яка триватиме до 25 грудня 2016 року.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка