Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Акція «Крок до читача»



    Цьогоріч благодійний фонд «Ти-Ангел» виборов можливість експонувати пересувну фотовиставку в Івано-Франківську. Директор ІФОУНБ ім. І. Франка Людмила Бабій у своєму виступі зазначила, що горда з того, що саме обласна книгозбірня долучилася до такої неординарної події в мистецькому житті. Вона поділилася з присутніми своїми враженнями від представлених фоторобіт. А також відмітила, що завдяки людям, які віддають частинку свого серця, своєї душі іншим і відбувається рух вперед.

    Фотовиставка «Благодійність крізь призму об'єктива» - це найкращі 40 фотографій, обрані з понад 680 фоторобіт, які надійшли з усіх куточків України на VІ Всеукраїнський фотоконкурс, що проводиться за ініціативи Українського форуму благодійників під патронатом Національної спілки фотохудожників України. І хоча серед переможців наших Прикарпатських фотохудожників немає, проте є три роботи, які іншим фотографам вдалось зробити саме в Івано-Франківську.

     В організації проведення відкриття благодійної виставки посприяла завідувач відділу літератури з мистецтва Галина Пристай.           Тематика робіт різна - це і допомога постраждалим від воєнного конфлікту на сході України, дітям-сиротам, сім'ям у кризових ситуаціях, безпритульним, людям з особливими потребами, внутрішньо переміщеним особам, а також просто елементарні прояви добра серед перехожих, розповіла ведуча виставки головний бібліотекар відділу літератури з мистецтва Марія Дем'янів.  

    На відкриття фотовиставки завітало багато людей. Серед них були ті, хто безпосередньо дотичний до організації показу фоторобіт в Івано-Франківську, а саме: Юлія Цибуляк - організатор фотовиставки, волонтер; Світлана Калугіна - волонтера благодійної організації «Ти-Ангел»; Микола Калитчук - член правління Івано-Франківської обласної організації Національної Спілки фотохудожників України та інші.

   Приємно, що представники влади долучаються до різноманітних соціальних та благодійних проектів. Свідченням цього є не тільки присутність у залі, а й виступи начальника відділу культури і мистецтва управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації Галини Брицької та спеціаліста департаменту культури Івано-Франківської міської ради Ірини Тарновецької-Мороз.

    Музичні номерами: музична композиція Мирослава Скорика "Карпатська рапсодія" у виконанні струнного ансамблю "Quattro Corde" (солістка - Анжела Приходько); ­романс «Не він один її любив», музика Анатолія Кос-Анатольського, слова Лесі Українки виконували Ольга Яловенко (вокал), Ольга Банашек (фортепіано); «Ноктюрн для віолончелі та фортепіано», музика Петра Чайковського у виконанні Фомаїда Юзюк (віолончель), Ольга Банашек (фортепіано); українська народна пісня «Cпать мені не хочеться» в обробці Леоніда Кауфмана, виконували Анна Базовська (вокал), Христина Мельниченко (фортепіано); «Плавай, плавай, лебедонько», музика Кирила Стеценка, слова Тараса Шевченка,  виконували Анна Базовська (вокал), Христина Мельниченко (фортепіано), стали родзинкою урочистого відкриття фотовиставки.

     Сподіваємося, що в цей складний для всіх час, такі акції ще більше згуртують нас усіх, додадуть віри і сили. Ми маємо бути єдиними, допомагати один одному та розвивати благодійність разом!

     Запрошуємо усіх до перегляду фотовиставки «Благодійність крізь призму об'єктива», яка експонуватиметься до 11 липня 2016 року.

 

https://www.youtube.com/watch?v=L-Y7Cu-dlh0     

http://www.trkrai.com/?m0prm=2&showItem=20401

 

 

Оновлено 07-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка