Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Виставка карикатур «Є краща сторона Європи»



У центрі європейської інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розпочала роботу виставка карикатур «Є краща сторона Європи» – роботи відомих українських художників: Марини Туровської, Костянтина Казанчевого, Ігора Бежука та Олексія Кустовського, які мовою плаката порівнюють дві реальності – українську та європейську.

Україна,безумовно, територіально знаходиться в центрі Європи. Але є краща сторона Європи - Європейський Союз (ЄС) , до якого ми так прагнемо інтегруватися. Адже ЄС - це верховенство права, демократія, вищі стандарти життя, якісна освіта, відповідальні політики та посадовці, європейські цінності, які розділяють українці. Високу ціну платить наша держава за можливість вільного вибору шляху свого розвитку. Але наш вибір незмінний. Україна вибирає європейський вектор розвитку, адже це поступ вперед на шляху динамічних перетворень і можливість ставати кращою не для європейців, а для самих себе. Українці заслуговують гідного життя в незалежній заможній країні.

Саме виставка карикатур «Є краща сторона Європи» акцентує увагу на наших негараздах і показує, що потрібно змінити. Як зазначають самі автори: «Ми охопили максимальну кількість сфер, які наглядно демонструють, чому ми поки що не є кращою стороною Європи. Але ми можемо нею стати!».

Представлені твори є дуже актуальними для сьогодення.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду виставки карикатур «Є краща сторона Європи».

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка