Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкрийте для себе нове видання «Екологічна енциклопедія» (ІІІ т.)



  Нещодавно книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнило нове енциклопедичне видання - «Екологічна енциклопедія».

  Виходом у світ цієї книги завершується видання тритомної Екологічної енциклопедії - праці, в підготовці якої взяли участь 740 авторів, 38 членів редакційної колегії, 26 наукових консультантів, редакційна група. Це - перше в Україні широко планове науково-довідкове видання, в якому на основі узагальнення світового та національного досвіду подано інформацію про всі теоретичні й прикладні напрями екології. Підготовку та видання Екологічної енциклопедії здійснено з ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги.     Особливість Енциклопедії полягає у поєднанні висвітлення сучасних понять і термінів екології, розділів, які формуються у зв'язку з розширенням її об'єктного поля, екологічних напрямів різних наук і набутого досвіду у сфері охорони природи, правового й організаційно-управлінського розв'язання екологічних проблем.
  Третій том Екологічної енциклопедії підготовлено з урахуванням досвіду роботи над двома попередніми томами та пропозиціями, що надійшли до редакції після їх видання. У ньому вміщено 1206 статей, 43 карти, 47 рисунків, 239 фотографій, 58 томів.
  Значні добірки статей присвячено питанням охорони навколишнього середовища та окремих його компонентів, природним ресурсам і природокористуванню. Докладно висвітлено важливі для України теми радіології, техногенезу, урбоекології. Значне місце відведено статтям з екологічної політики, права, освіти. Екологічна сертифікація, стандартизація, санітарні норми і правила управління, страхування - ці питання також відображено в багатьох статтях. Особливу увагу приділено взаємопов'язаним статтям про сталий (збалансований) розвиток, стратегічні пріоритети його в Україні, постіндустріальне суспільство та інші. Читач ознайомиться також з поняттями «слід екологічний», «філософія екології», «якість життя» та багатьма іншими, які увійшли до термінологічного апарату екології. У Додатках до третього тому вміщено списки об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, біосферних резерватів світу, а також авторів усіх статей, вміщених у трьох томах Енциклопедії.
  Безумовно, лише в трьох томах практично неможливо докладно висвітлити всі напрями сучасної екології. Узагальнюючи теоретичні та прикладні напрацювання в цій галузі, Енциклопедична енциклопедія водночас є поштовхом до подальшого розвитку екологічної науки, розширення сфери її застосування, екологізації мислення.
  Сподіваємось, що ця книга буде цікавою і корисною як для фахівців, так і для широкого загалу читачів.
Тож запрошуємо вас до нашого відділу загального читального залу для більш ширшого ознайомлення з третім томом «Екологічної енциклопедії».


  Екологічна енциклопедія : [у 3 т.]. Т. 3 : О-Я / голов. ред. А. В. Толстоухов. - Київ : [Центр екол. освіти та інформації], 2008. - 471 с. : іл. 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка