Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетичний Майдан Олександра Букатюка



17 березня 2015 року в Івано-Франківській обласній універсальній бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація поетичної збірки Олександра Букатюка «Мадонна Майдану (очікування Різдва)».

Не треба бути генієм,

щоб йти на поклик генів...

не треба бути безсмертним,

 щоб не боятися смерті...

не треба бути великим,

щоб не бути малим...

не треба бути пророком,

щоб спромогтися на кроки...

поТреба бути достойним

високого звання  - ЛЮДИНА

       Олександр Букатюк

  Модератор  зустрічі - голова обласної організації НСПУ Євген Баран представив присутнім молодого автора. Олександр Букатюк - поет, керівник літературної студії «Бистрінь» ім. Нестора Чира, вільний журналіст, активіст Майдану, десятник івано-франківської сотні, організатор «мегамаршу у вишиванках в Івано-Франківську», учасник гурту «Об'єднані словом», член журі літературних конкурсів (м. Калуш, м. Ржищів на Київщині). Він є організатором, співорганізатором та модератором багатьох мистецьких та патріотичних заходів, конкурсів. Народився 9 квітня 1985 року в смт. Битків Надвірнянського району Івано-Франківської області. Навчався у Прикарпатському національному університету ім. Василя Стефаника, працює на обласному радіо.
  Автор збірки поезій «Мадонна Майдану», готується до друку «Мадонна Миру» (поезія про війну на сході). Творче кредо автора: писати - це дихати, дихати - це жити, жити - це любити.
  Поетична збірка «Мадонна Майдану» вийшла в 2014 році у видавництві «СІМИК». Книга присвячена героям Небесної Сотні. Складовою написання цієї книги є три джерела: Біблія - Тарас Шевченко - Тарас Мельничук. І, звичайно, Майдан.
  «Ця збірка  мала би стати знаковою для нового покоління українців. Ця збірка мала би стати книгою-закликом, книгою-сумлінням, книгою-вірою. Але якщо цього в силу різних причин не станеться, досить буде того, що вона написана. Українське Слово здобуло ще одного Воїна. Тож нехай йому щастить!», - зазначив Є.Баран.   
  Автор зачитував свої твори, ділився враженнями від своєї участі в Революції Гідності, творчими планами, а також дякував своїм наставникам - Євгенові Барану, покійному Нестору Чиру, Степану Писуляку за приклад та за здобутий досвід.
  З творчим дебютом та з добрими побажаннями на майбутнє Олександра Букатюка вітали: письменник Василь Бабій, керівник гурту «Об'єднані словом» Леся Геник, колеги з «Бистріні», друзі.  
  На завершення презентації директор обласної бібліотеки Людмила Бабій відмітила особливий стиль написання віршів, який піднімає патріотичний дух українців, котрі з Божим благословенням відстоюють мир і свою державність.

 

 ...а Україна жити

буде допоки світ

сходить нетлінним житом

     Кобзарів Заповіт

 

 

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка