Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Відкрийте для себе нову книгу: Карл Густав Юнг «Архетипи і колективне несвідоме».



До Вашої уваги нова книга з фондів загального читального залу Карла Густава Юна «Архетипи і колективне несвідоме»

    Презентоване видання є частиною проекту видання та популяризації в Україні найважливіших творів відомого швейцарського психолога і психіатра Карла Густава Юнга (1875-1961), автора вчення про колективне несвідоме, що справило помітний вплив на розвиток не лише психології та психотерапії, але й сучасних напрямків у літературі, мистецтві, культурології, антропології та педагогіці. Його вчення увійшло в історію під назвою аналітичної психології, психотерапевтична методика якої скерована не стільки на аналітичне пропрацювання несвідомого, скільки на інтеграцію особистості, повернення людині втраченої цілісності. Після закінчення медичного факультету Базельського університету Юнг працював у клініці Цюріхського університету, вів приватну психотерапевтичну практику, викладав у Цюріху та Базелі, був одним із найвпливовіших організаторів психотерапевтичного руху в Швейцарії та Німеччині. Наприкінці 1940-х років у передмісті Цюріха (Кюстнах) заснував навчально-дослідницький центр «Інститут К. Г. Юнга», який діє і сьогодні. Його основні праці видані у Повному зібранні творів (18 томів, 1958-1981 роки).
    Книгу Карла Густава Юнга «Архетипи і колективне несвідоме» утворюють опубліковані у 1933-1955 роках статті, у яких автор розвиває одні з найважливіших елементів його аналітичної теорії. Перед нами виклад вчення про колективний рівень несвідомої частини нашої психіки і про архетипи як вроджені універсальні структури, що складають зміст цього колективного несвідомого. Образний паралелізм, що властивий різноманітним міфологіям, релігіям, мистецтвам, казкам, філософським, алхімічним і науковим вченням, а також нашим снам, фантазіям та маренням, допомагає авторові виявити і описати ці архетипи, а також дослідити їхній вплив на становлення особи.
    Книга торкається практично всіх аспектів людської життєдіяльності, а тому буде цікавою не лише для психологів та психотерапевтів, але й для філософів, релігієзнавців, антропологів, мистецтвознавців, а також усіх тих, хто прагне збагнути часто приховані від ока основи нашого існування.
    Тож запрошуємо вас до  ознайомлення з книгою.

    Юнг К. Г. Архетипи і колективне несвідоме / перекл. з нім. Катерина Котюк ; наук. ред. укр. вид, О. Фешовець. – Львів : Астролябія, 2013. – 588 с.

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка