Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„Орав свій переліг. Йосип Гошуляк: від маминої пісні до вершин вокалістики”; „Йосип Гошуляк. Миті життя”



Відділ літератури з мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка пропонує увазі читача книги про життєвий шлях та мистецькі здобутки діяча музичного мистецтва діаспори Йосипа Гошуляка.

   Видання та фотоальбом „Йосип Гошуляк. Миті життя” подарував читачам  обласної книгозбірні голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран.

   Йосипа Гошуляк - володар чудового оксамитового бас-баритону, високоосвічений оперний співак, який більшу частину свого творчого життя прожив у Торонто (Канада) й виконував твори української класики.

   Як вокаліст він формувався в англомовному середовищі, проявляючи виняткову наполегливість у збиранні й опануванні кращих зразків української музичної спадщини. У нелегких умовах діаспорної діяльності співак на найвищому репрезентативному рівні пропагував українську музичну культуру в багатьох країнах світу.

   Йосип Гошуляк повернув Україні забуті й незнані перлини української музичної класики. Він повернувся в Україну своїми спогадами „Й свого не цурайтесь", нотним збірником „Пісні, думи та романси з репертуару Йосипа Гошуляка", мистецьким фотоальбомом „Йосип Гошуляк. Миті життя".

  Подаровані книги бібліотеці - це безцінні видання, які ще раз засвідчують вагомий внесок Йосипа Гошуляка в українську музичну культуру.

  Книга „Орав свій переліг" присвячується пам'яті культурних діячів - друзів, приятелів, прихильників, однодумців Йосипа Гошуляка, які відійшли у засвіти. Вона розкриває багато фактичного матеріалу про творче зростання співака, його репертуар, дискографію. Представляє статті, репортажі, дописи, мистецькі обсяги митця та багато інших цікавих матеріалів.

  Фотоальбом „Йосип Гошуляк. Миті життя" - ілюстрована розповідь про гідний для наслідування приклад творчого горіння та невтомного пропагування української пісенної спадщини Йосипа Гошуляка в іншомовному світі, а також часткового повернення в Україну, на рідну Батьківщину співака.

  Тож завітайте у відділ літератури з мистецтва для ознайомлення із цікавими виданнями та відкрийте для себе енциклопедію українського мистецького духу Йосипа Гошуляка, в якій подані унікальні картини життєвого й артистичного шляху творчої постаті співака.

 

Орав свій переліг. Йосип Гошуляк: від маминої пісні до вершин вокалістики / упоряд. М. Онуфрів. - К. : Києво-Могилянська акад., 2012. - 911 с. : іл.

 

Йосип Гошуляк. Миті життя : фотоальбом / упоряд. М. Онуфрів. - Т. : Джура, 2002. - 108 с.

 

 

 

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка