Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книг молодої письменниці Юлії Головчин



    Розпочалася зустріч з хвилини мовчання за загиблими «Небесної сотні».

   Модератор презентації - відома журналістка Оксана Кваснишин представила присутнім авторку нового видання. Вона зазначила, що Юлія Головчин - ім'я в літературі нове і незнайоме. Магістр журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, аспірант  Прикарпатського національного  університету ім.  Василя Стефаника, ведуча авторської програми на радіо «Дзвони», дописувач у зарубіжні діаспорні видання, має музичну освіту. Сьогодні вона представляє на розсуд читачів свою книгу у двох частинах - «Притчі».

   Притчі молодої письменниці - це історії, які вчать доброти та благородства, співчуттю до ближнього. Вони допоможуть зрозуміти вічні життєві істини, не зраджувати, берегти вірність, навчать забути образи, засіяти у душі читачів злагоду і мир. Авторка закликає нас цінувати те, що маємо, а в життєву дорогу взяти вислів: «Не кажи Богові, що у тебе є проблема, а повернись до проблем і скажи, що у тебе є Бог».

   «У літературі Юлію цікавить жанр притч. Це не легкий і не простий жанр, оскільки його класичні взірці сягають біблійних (євангельських) часів. Чому саме цей жанр? Тому що Юля, незважаючи на свій  майже юний вік, пізнала ціну людських знахідок, яких небагато, і людських утрат, яких забагато. А пізнавши найголовніше, - не кожному вдається пізнати найголовніше, - вона плекає в собі і несе іншим почуття любові», - наголосив у своєму виступі голова обласної організації НСПУ і автор передмови до другої частини видання Євген Баран.

   Багато теплих слів прозвучало на адресу презентантки від друзів, вчителів, а також духовних наставників - отця Йосафата та отця Никодима, які відзначили високі моральні чесноти, побожність і неабиякий літературний талант Юлії.

   Про свою співпрацю з молодою письменницею розповів відомий художник з м.Долини Юрій Фреїв, який виконав художнє оформлення книг «Притчі».

   Присутні мали можливість доторкнутися до творчості Юлії Головчин, прослухавши декілька причт, які прочитала авторка та її колега Оксана Кваснишин.

   На завершення директор книгозбірні Людмила Бабій відзначила, що ця презентація, яка відбулася в обласній бібліотеці, є важливим етапом у житті молодої письменниці та побажала їй успіхів на літературній ниві, щасливої творчої долі і нових книг. 

 

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка