Пошук
Архіви

Переможці обласного фотоконкурсу „До бібліотеки – всією родиною”

З метою формування духовної та морально-етичної культури у родині, організації дозвілля з впровадження традицій сімейного читання з 1 лютого до 1 вересня 2012 р. згідно наказу ОУНБ ім. І.Франка проводився обласний фотоконкурс «До бібліотеки – всією родиною» в рамках акції «Читаємо всією родиною».

Конкурс проходив у два етапи:
- перший відбірковий – на районному рівні визначались переможці фотосесій;
- другий завершальний – за представленими матеріалами визначались переможці.
Проведення конкурсу сприяло підвищенню ролі бібліотек в організації сімейного читання, популяризації духовних цінностей української сім’ї, формуванню позитивного іміджу читаючої сім’ї у мешканців місцевої спільноти, виявленню та заохоченню найбільш активних і творчих читаючих сімей, підняттю престижу батьківського читання і приверненню уваги до проблеми відродження традицій сімейного читання.
25 жовтня 2012р. відбулось засідання журі обласного фотоконкурсу, до складу якого входило сім осіб. Журі розглянуло представлені світлини, на яких відображено події родинного дозвілля, які популяризують книгу.
На другий етап конкурсу подано матеріали від 15 бібліотечних закладів області, зокрема Рожнятівської, Богородчанської, Долинської, Городенківської, Надвірнянської, Косівської, Яремчанської, Тлумацької, Калуської, Снятинської, Івано-Франківської, Тисменицької, Галицької, Верховинської та Рогатинської ЦБС. Ними було підготовлено цікаві фотосесії у вигляді презентацій, відеороликів та окремих світлин. Результативність конкурсу – відкриття читаючих творчих династій, родин, сімей на Івано-Франківщині.
В результаті перегляду матеріалів, надісланих в ОУНБ ім. І.Франка, за рішенням журі визначені наступні переможці обласного фотоконкурсу у номінаціях:

- найактивніша «Читаюча родина – 2012 р.»

бібліотека-філія с-ща Солотвино
Богородчанської ЦБС
(завідувач – Паневник Світлана Анатоліївна)

- «Читацька династія – 2012 р.»

бібліотека-філія с. Закреничне
Рожнятівської ЦБС
(читацький стаж родини – 214 років)
(завідувач – Худик Світлана Богданівна)

- «Наш сімейний формуляр»

бібліотека-філія с. Татарів
Яремчанської ЦБС
(завідувач – Процюк Любов Василівна)

- «Читати разом – цікаво»

бібліотека-філія с. Шевченкове
Долинської ЦБС
(завідувач – Олійник Надія Василівна)

Журі відзначило змістовні та цікаві матеріали Косівської (філія с. Пістинь), Тлумацької (філія с. Братишів) і Калуської (філія с-ща Войнилів) ЦБС, креативні світлини Городенківської, Надвірнянської та Снятинської ЦБС. Творчий підхід, авторські ідеї та оригінальність виявили бібліотечні працівники Верховинської (філія с. Волова), Тисменицької (філія с. Старий Лисець), Галицької (філія с. Тустань), Івано-Франківської (ЦБ) та Рогатинської (філія с. Путятинці) ЦБС.

Коментарі виключені.