Пошук
Архіви

Переможці конкурсу авторських проектів “Бібліотечна Шевченкіана”

   Мета  конкурсу: популяризація високохудожнього таланту Т. Г. Шевченка, привернення уваги до творчого доробку Кобзаря, сприяння залученню до читання, розвитку просвітницької діяльності бібліотек, розкриттю інноваційних ідей і нових форм бібліотечного обслуговування, розширення спектру сучасних технологій, стимулювання творчої ініціативи бібліотечних працівників, підвищення їх професійної майстерності.

   Конкурс відбувався у два етапи. 1-й етап, з 01 березня до 01 серпня у районах та містах області організовувались і проводились конкурси, під час яких визначалися переможці. За підсумками першого етапу обласного конкурсу кращі матеріали із рішенням журі до 15. 08. 2013 р. надсилались в ОУНБ ім. І. Франка.

   З метою організаційного забезпечення зазначеного конкурсу були створені районні та обласне журі, які мали можливість ознайомитися та узагальнити матеріали конкурсу.

   Для участі у другому етапі були надіслані матеріали сімнадцяти переможців районного етапу конкурсу.

  13 вересня обласне журі розглянуло подані авторські проекти, детально ознайомились з альбомами, сценаріями, матеріалами на CD та DVD-дисках, буклетами, інформаціями, які відображають роботу книгозбірень з відзначення 200-літнього ювілею від дня народження Кобзаря.

  Після обговорення відкритим голосуванням журі вирішило визнати переможцями обласного конкурсу авторських проектів «Бібліотечна Шевченкіана» та відзначити грамотами управління культури, національностей та релігій ОДА бібліотеки за номінаціями:

 

«Інноваційний пошук і професіоналізм бібліотечного фахівця у популяризації життя і творчості Великого Кобзаря»

 

За зайняте 1-е місце:

-                       Шищак Ніну Василівну, завідувачку сектору краєзнавства та національного відродження краю Рожнятівської ЦРБ за проект «За мудрістю звертаймося до нього: погляд на творчість Тараса Шевченка крізь призму сучасності»

За зайняте 2-е місце:

-                       Петраш Галину Василівну, головного бібліотекаря відділу обслуговування Галицької ЦРБ за проект «Живий у правді віковій, в піснях і слові «Заповіту»

За зайняте 3-є місце

-                       Ковтуник Любов Павлівну, завідувачку міської бібліотеки № 1 для дорослих м. Коломиї за проект «Тарасове слово хай віками незгасно сяє, мов зоря».

 

«Розкриття творчих здібностей читацької аудиторії»

 

За зайняте 1-е місце

-                       Федорчук Ганну Михайлівну, завідувачку бібліотеки-філії с. Саджавка Надвірнянської ЦБС за проект Тарас Шевченко – України син»

За зайняте 2-е місце

-                       Русановську Наталію Любомирівну, завідувачку бібліотеки-філії с. Кропивник Калуської ЦБС за проект «Кропивницька Шевченкіана – 200»

За зайняте 3-є місце

-                       Палагіцьку Марію Дмитрівну, завідувачку бібліотеки-філії с. Клубівці Тисменицької ЦБС за проект «Могутнє, віще слово Кобзаря»

 

«Використання сучасних технологій у розкритті спадщини Т. Г. Шевченка»

 

За зайняте 1-е місце

-                       Олійник Надію Василівну, завідувачку бібліотеки-філії с. Шевченкове Долинської ЦБС за проект «Кобзар у моїй родині»

За зайняте 2-е місце

-                       Кирсту Ольгу Михайлівну, завідувачка відділу обслуговування Івано-Франківської центральної міської бібліотеки за проект «200 літ під зорею Тараса»

За зайняте 3-є місце

-                       Захарчук Зоряну Василівну, завідувачку відділу обслуговування Городенківської ЦРБ за проект «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон»

 

Творча робота бібліотекаря

(поезія, проза, новелістика, публіцистика, живопис, декоративно-ужиткове мистецтво тощо)

 

За зайняте 1-е місце

-                       Перегінець Марію Йосафатівну, завідувачку бібліотеки-філії с. Пороги Богородчанської ЦБС за проект «Великий Тарас завжди серед нас!»

За зайняте 2-е місце

-                       Мосорко Наталію Йосипівну, завідувачку бібліотеки-філії с-ща Обертин Тлумацької ЦБС за проект «Тарас Шевченко – символ української нації»

За зайняте 3-є місце

 -   Михнюк Марію Василівну, провідного бібліотекаря бібліотеки-філії с. Шевченкове Снятинської ЦБС  за проект  «І голос Твій, і пензель твій, і слово…»

 

Коментарі виключені.