Пошук
Архіви

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ПРАЦІВНИКІВ БІБЛІОТЕК ОБЛАСТІ

Бібліотечні працівники Рожнятівської, Городенківської та Коломийської ЦБС, які не проходили очного навчання в регіональному тренінговому центрі при ОУНБ ім. І. Франка, навчались дистанційно за модулем 2 та модулем 3.

Тематика навчання:
Модуль 2 «Нова бібліотечна послуга: використання інформаційних технологій та Інтернету в бібліотеці» має мету формувати знання про роль Інтернету у наданні вільного доступу до інформації, організації центрів публічного доступу до мережі, форми і методи інформаційного обслуговування користувачів локальними та мереженими електронними ресурсами. Передбачено також вивчення стану впровадження та використання автоматизованих інформаційних бібліотечних систем, менеджменту електронних ресурсів, а також питань, пов`язаних з дотриманням норм законодавства на інтелектуальну власність.
Модуль 3 «Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек» спрямований на одержання знань, умінь та навичок роботи у сфері інноваційної, ініціативної діяльності бібліотек з використанням основ менеджменту, маркетингу, фандрейзингу, адвокації, соціального партнерства. Пріоритетами модуля є оволодіння як теоретичними, методологічними основами, так і практичними навичками щодо формування нового іміджу бібліотеки як інформаційної установи, розвитку асортименту інформаційно-бібліотечних послуг і сервісів, використання проектного, кадрового менеджменту бібліотек, комплексу маркетингу та фандрейзингу, елементів адвокації, розвитку форм соціального партнерства.
Бібліотечні працівники, які пройшли дистанційне навчання, підвищили свій фаховий рівень і отримані знання та навички зможуть застосовувати в практику роботи своєї книгозбірні, надаючи нові бібліотечні послуги з використанням вільного доступу до Інтернету та оперативно задовольняти інформаційні запити користувачів.
Тренери регіонального тренінгового центру висловлюють подяку директору Рожнятівської ЦБС Рибчак М.В., директору Городенківської ЦБС Підлеснюк М. М. та директору Коломийської ЦБС Бирчак О.І. за якісну організацію дистанційного навчання та відзначили бібліотечних працівників, які відмінно навчалися, своєчасно надсилали якісно виконані практичні та самостійні роботи:
Боднар Ольга Ярославівна (с-ще Брошнів)
Волошин Яна Романівна (с-ще Брошнів)
Лисова Аліна Романівна (с-ще Брошнів)
Синичак Оксана Миколаївна (с-ще Брошнів)
Люклян Надія Петрівна (с-ще Перегінськ)
Маршалко Мирослава Миколаївна (с-ще Перегінськ)
Мельник Лідія Богданівна (с-ще Перегінськ)
Озаришин Оксана Михайлівна (смт. Рожнятів)
Шищак Ніна Василівна (смт. Рожнятів)
Варчук Орися Степанівна (с-ще Печеніжин)
Костюк Людмила Костянтинівна (с. Замулинці)
Малоглова Орислава Дмитрівна(с.Чернятин)
Нескреба Наталія Михайлівна (с. Росохач)
Озарук Людмила Михайлівна(с.Незвисько)
Чеховська Любов Михайлівна (с. Сваричів)
Чулкан Марія Дмитрівна (с. Серафинці)

Вітаємо Вас і бажаємо подальших творчих успіхів!

Інформаційна довідка
Дистанційне навчання – це індивідуалізований процес передавання та засвоєння знань, умінь, навичок і способів діяльності віддалених один від одного учасників навчання, яке створене на основі сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.
Мета дистанційного навчання – створення нових можливостей для розширення спектру наданих послуг підвищення кваліфікації з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, індивідуалізація процесу навчання відповідно до потреб і можливостей кожного працівника, який навчається.
За змістом дистанційне навчання можна розділити на три умовні частини:
– викладання теоретичного матеріалу, що може прирівнюватися до традиційних лекцій і мати вигляд послідовного подання інформації з коментарями автора;
– формування практичних навичок на основі отриманих теоретичних знань (практичні завдання, лабораторні роботи тощо), що може прирівнюватися до традиційних практикумів;
– перевірка викладачем рівня отриманих знань і навичок (експрес-опитування, тестування, інші форми контролю знань).

Коментарі виключені.