Пошук
Архіви

22 грудня в ОУНБ ім. І. Франка відбулось вручення нагород переможцям обласного конкурсу «Краща сільська бібліотека 2011 року»

Згідно з планом роботи управління культури обласної державної адміністрації на 2011 рік проходив  обласний конкурс «Краща сільська бібліотека 2011 року».
Організаторами конкурсу виступили управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації та обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, яка розробила Положення про обласний конкурс «Краща сільська бібліотека 2011 року» та критерії оцінки, за яким оцінювалась ефективність роботи бібліотек-учасниць конкурсу.
Мета Конкурсу – сприяння формуванню сучасної моделі сільської бібліотеки, створення її позитивного іміджу та суспільного визнання.
Сьогодні в області функціонують 643 сільських бібліотек, які є чи не єдиними культурно-просвітницькими та інформаційними центрами для місцевої громади, центрами спілкування та дозвілля для різновікових читачів.
Конкурс проводився у два етапи. В першому етапі, що відбувся на районному рівні, взяли участь усі сільські бібліотеки, користувачами яких є більше ніж 325,2 тисячі сільських мешканців.
Окрім визначення місць, передбачено і номінації:  «Краща краєзнавча робота в сільській бібліотеці»;  «Кращий читацький клуб, любительське об’єднання»; «Краща організація роботи із користувачами з обмеженими можливостями та соціально незахищеними верствами населення».;«Бібліотека-музей».
На розгляд обласного журі подано матеріали  кращих бібліотек – переможців із 17 централізованих бібліотечних систем області.
16 жовтня журі обласного конкурсу розглянуло надіслані матеріали і визначило переможців.
22 грудня  в ОУНБ ім. І. Франка відбулось вручення нагород.
Нагороди вручали: заступник голови журі, директор ОУНБ ім. І .Франка Людмила Бабій, головний спеціаліст з питань роботи закладів культури клубного типу відділу культури і навчальних закладів управління культури ОДА Ганна Халак, голова обласного відділення УБА, заступник директора ОУНБ ім. І. Франка з наукової роботи Галина Горбань.
Обласний конкурс «Краща сільська бібліотека 2011 року» засвідчив помітну роль сільської книгозбірні як інформаційного та просвітницького осередку місцевої громади, дав новий імпульс розвитку бібліотечних закладів на основі використання професійних знань та умінь працівників. Місцеві засоби масової інформації висвітлювали хід районного етапу конкурсу та діяльність бібліотек-переможців.

Обласний конкурс «Краща сільська бібліотека 2011 року»: підведення підсумків, нагородження переможців

Коментарі виключені.