Пошук
Архіви

ПОЛОЖЕННЯ про проведення обласного ярмарку бібліосервісу «Бібліотека – платформа для самореалізації, РR для громади» 2018

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення обласного ярмарку бібліосервісу

«Бібліотека – платформа для самореалізації, РR для громади»

 

  1. 1. МЕТА І ЗАВДАННЯ ЯРМАРКУ БІБЛІОСЕРВІСУ:

З ініціативи Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка з 5 березня 2018 р. стартує обласний ярмарок бібліосервісу «Бібліотека – платформа для самореалізації, РR для громади», МЕТОЮ якого є:

–  представлення досвіду бібліотек області у наданні інноваційних бібліотечних послуг, орієнтованих на допомогу користувачам у самореалізації;

–  відображення життя громади та популяризація можливостей її подальшого сталого розвитку, використовуючи бібліотечний ресурсний потенціал.

ЗАВДАННЯ ЯРМАРКУ:

–  розширення репертуару та впровадження сучасних дистанційних та мобільних форм обслуговування користувачів;

створення комфортного бібліотечно-інформаційного середовища для творчого розвитку особистості;

–  забезпечення умов активної молодіжної участі в громадському житті місцевих спільнот;

–  підвищення інтересу громад до активного використання комп’ютерних технологій для підтримки місцевого розвитку;

–  формування на базі книгозбірень груп підтримки реформ щодо поширення інформації про адміністративну реформу і місцеві ініціативи;

підвищення професійної та творчої майстерності бібліотечних працівників.

 

  1. 2. УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ЯРМАРКУ БІБЛІОСЕРВІСУ

 

Рекомендуємо на Ярмарок подавати мультимедійні презентації, які висвітлюють реалізацію актуальних потреб мешканців громад Івано-Франківщини, а саме: сприяння у реалізації творчих задумів юному поколінню, обдарованій молоді і талановитим краянам; висвітлення життєдіяльності громади на власних веб-сайтах, блогах, у соцмережах та залучення місцевих ЗМІ для популяризації соціокультурних заходів та презентацій.

Ярмарок бібліосервісу «Бібліотека – платформа для самореалізації, РR для громади» проводиться для працівників бібліотек ЦБС та об’єднаних територіальних громад.

Бібліотекам необхідно стати незамінними у соціально-економічному та освітньо-культурному розвитку інфраструктури краю, визначити стратегію діяльності та мати чітке уявлення вагомої значимості своєї ролі у цьому процесі; аргументуючи, що книгозбірня є необхідною складовою суспільного життя, відкритою для всіх, кому вона потрібна у повсякденному житті.

Бібліотека функціонує як соціальний інститут, діяльність якого спрямована на задоволення інформаційних, освітніх, духовних та дозвіллєвих потреб як окремої особистості, так і громади загалом; є місцем зустрічей, комунікації, взаємодії, особистісного та колективного розвитку, центром культурного та соціального розмаїття.

Дії бібліотек: запровадити послуги для задоволення потреб різних категорій населення. Звернути увагу на учасників АТО та членів їх сімей, яким необхідна моральна, матеріальна та соціальна підтримка; безробітних, яких цікавить інформація про наявні вакансії; молодь та дітей, яким потрібно місце для розвитку та спілкування, додаткові програми поглиблення знань, отриманих у школі; людей поважного віку, які мають бажання читати книги і періодичні видання, але не можуть купувати їх через фінансову неспроможність та ін.

 

Створені матеріали до 1 вересня 2018 року надіслати електронною поштою в ОУНБ ім. І. Франка для підведення підсумків та представлення на веб-сайті у розділі «Фахівцю бібліосервісу».

Адреса:

76018 м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
Науково-методичний відділ
E-mail: metodlibif@gmail.com

тел. 03422 53-32-31

(з позначкою «На обласний Ярмарок бібліосервісу «Бібліотека – платформа для самореалізації, РR для громади»)

Мультимедійні презентації мають бути виконані в програмі Microsoft Office PowerPoint версії 2003 або 2007.

Максимальний розмір файлів  – 15 Мбайт.

Тривалість презентації – від 7-ти до 15-ти слайдів.

Допускається використання музичного фону.

Від ЦБС (ОТГ) приймається 1 робота: мультимедійна презентація, яка висвітлить досвід роботи публічних бібліотек з даної тематики.

Коментарі виключені.