Пошук
Архіви

Книга успіхів громад

Уривки з Книги (зокрема, про ОТГ Івано-Франківської області)

 

Короткі історії про те, як децентралізація впливає на життя

громад

Джерело: http://decentralization.gov.ua/pics/attachments/kniiga_uspihiv.pdf

 

Видання здійснене в рамках Проекту USAID ПУЛЬС, який Асоціація міст України впроваджує за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Впровадження проекту стало можливим завдяки підтримці американського народу, здійсненій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Видання 1. І квартал 2017 року. м.Київ

ЦИФРИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ НА РОЗВИТОК ГРОМАДИ

Печеніжинська ОТГ

До об’єднання бюджет громади складав 4 млн, після – 60 млн грн. Власні доходи прогнозовано зросли на понад 2,5 мільйони гривень. Щодо видатків на розвиток громади – 45% бюджету 2016 року. Позитивом є створення ЦНАПу, який запрацював з січня 2016 року.

У шкільних закладах замінили вікна на енергозберігаючі, також Печеніжинська школа отримала шкільний автобус у співпраці з обласною владою. На благоустрій населених пунктів Печеніжинської ОТГ виділено 975 тис грн. Загалом за кошти інфраструктурної субвенції у 2016 році вдалося реалізувати 15 проектів.

Розпочато будівництво критих спортивних залів у 4 населених пунктах. Також громада викупила пожежний автомобіль та подала заявку на співпрацю з Програмою транспортного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Печеніжинська селищна ОТГ

Голова: Довірак Ігор Васильович

вул. Незалежності,15, смт. Печеніжин,

Івано-Франківська обл., 78274

(3433) 6-45-40

pechenizhyn_s_rada@ukr.net

 

 

ПІСЛЯ ОБ’ЄДНАННЯ БЮДЖЕТ ЗРІС У 10 РАЗІВ

ВерхнянськаОТГ

Верхнянська ОТГ утворилася восени 2015 року. Бюджет громади зріс у 10 разів. Тобто якщо раніше на всі 12 населених пунктів він становив 4 млн грн, то зараз – 40 млн. Ці кошти спрямували на ремонт доріг, будівництво водогону, капітальний ремонт шкіл, дитсадків та амбулаторій. Здійснили капітальний ремонт в амбулаторії села Довгий Войнилів, відремонтували ФАПи та провели опалення, закупили медтехніку та сумки для медикаментів.

Цього року планують капітальний ремонт амбулаторії села Верхня. У селі Степанівка відкрили новий дитячий садочок, ще два планують у Негівцях і Довгому Войнилові. У селі Болохів планують відкрити стаціонарний оздоровчий табір для дітей. Протягом року в усіх населених пунктах встановили центральне освітлення. При Верхнянській сільраді створили центр соціальних служб для молоді, територіальний центр допомоги самотнім громадянам, центр надання адміністративних послуг і комунальне підприємство «Верхнянський господар».

Голова: Філіпович Микола Олексійович

вул.Шевченка,72, с.Верхня,

Івано-Франківська обл., 77324

(3472) 9-35-23, 9-38-03

 

СУЧАСНИЙ АВТОМОБІЛЬ «ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ»

Старобогородчанська ОТГ

Придбано новий автомобіль швидкої допомоги, яким відтепер обслуговуватиме жителів Старобогордчанської об’єднаної територіальної громади. Вартість автомобіля становить майже 1 млн 500 тис грн. 90% від суми – це кошти ДФРР, а 10% виділили з бюджету громади. Придбання автомобіля швидкої допомоги є надзвичайно важливим кроком для надання якісних медичних послуг в громаді. Досі «швидку» орендували у Богородчанській ЦРЛ. У планах громади – розширення денного стаціонару на базі амбулаторії загальної практики сімейної медицини задля наближення медичних послуг до людей.

Голова: Здерка Ярослав Михайлович

вул.Франка,1, с.Старі Богородчани,

Івано-Франківська обл., 77712

(3471) 5-17-00, 5-12-31, 5-12-22

st_bogorodchany@i.ua

 

Коментарі виключені.