Пошук
Архіви

«Стратегія розвитку бібліотеки для дітей як осередку інтелектуального і духовного розвитку особистості» – семінар-практикум у Богородчанській ЦБС

Напередодні дня бібліотек мальовниче село Глибоке, що на Богородчанщині, приймало бібліотекарів всього району. 25 вересня тут відбувся семінар-практикум, де обговорювалася робота бібліотек як осередків інтелектуального і духовного розвитку дитини.

Гостинно зустрічала усіх завідувачка сільської бібліотеки Марія Володимирівна Проців. Місцевий священик о. Володимир Савчин благословив  учасників семінару на плідну працю.

З огляду на те, що читання формується у юному віці, актуальною була методична консультація завідувачки відділу абонементу обласної наукової бібліотеки Оксани Качорак „Публічна бібліотека і користувач: формування та підтримка якісного читання”. Саме бібліотеки мають бути провідними та активними у цій важливій справі. Особливо акцентувалася увага на нові підходи до процесу формування якості читання користувачів всіх вікових категорій. У ході спілкування також були надані поради щодо формування фондів, вивчення читацьких, інформаційних потреб населення, підвищення фахового рівня бібліотечних працівників.

Виступ завідувачки методичним відділом обласної бібліотеки для дітей Марії Костів в повному обсязі був спрямований на методику та специфіку обслуговування дітей.

Активним було обговорення щодо бібліотечних форм роботи з популяризації книги та реклами бібліотечної діяльності, про авторитет бібліотеки серед громади та децентралізацію у бібліотечній сфері, пропонувалися різні ідеї, бібліородзинки. Багатьох зацікавив досвід роботи відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка, зокрема, проведення дитячої фотосесії у бібліотеці. Є сподівання, що цю ідею буде впроваджено у практику роботи бібліотек області.

Працівники бібліотек долучилися до спілкування на тему ролі сімейного читання в духовному та інтелектуальному розвитку читачів юного віку, а також краєзнавства як джерела збагачення духовної культури особистості, напрацювали цікаві рекомендації та поділилися досвідом.

Про те що ОУНБ ім. І. Франка є науково-методичним центром бібліотечної роботи області – незаперечна істина. Підтвердженням цього є участь фахівців в найрізноманітніших заходах, які проходять у централізованій системі.

Напередодні дня бібліотек мальовниче село Глибоке що на Богородчанщині приймало бібліотекарів всього району. Гостинно приймала всіх завідувачка бібліотекою Марія Володимирівна Процюк. 25 вересня тут відбувся семінар-практикум, де обговорювалася робота бібліотек, як осередків інтелектуального і духовного розвитку дитини. На це був спрямований виступ працівника обласної дитячої бібліотеки Марії Романівни. Та насамперед своє благословення на проведення дав місцевий священник о. Володимир Савчин.

Актуальною була консультація завідувачки відділу абонементу обласної наукової бібліотеки Оксани Качорак „Публічна бібліотека і користувач: формування та підтримка якісного читання”. Адже формується читання у юному віці і найактивнішу участь у цьому повинні брати бібліотеки і бібліотекарі. Це повинно бути першочерговим завданням кожного бібліотекаря на що і було акцентовано увагу. У ході спілкування також були дані поради щодо формування фондів, вивчення читацької аудиторії, підвищення фахового рівня самих бібліотекарів. Цікавим було обговорення бібліотечних форм роботи, обмін думками, ідеями.

Коментарі виключені.