Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Місто відповідей в бібліотеці - Docudays-UA 2016



16 грудня 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбувся захід «Місто відповідей», організований Молодіжною організацією «СТАН» спільно з іноземними студентами вищих навчальних закладів міста Івано-Франківська.

До уваги учасників події була представлена документальна короткометражна стрічка про права людини «Тягар доказів» режисера Стефана Кессіссоглу (Німеччина,  2015 р. Перегляд та обговорення даного фільму були частиною спеціальної програми «Спалахи громадянської активності», що ініційовано у Івано-Франківську Молодіжною організацією «СТАН» в рамках «ХІІІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно «Docudays-UA 2016».).

Фільм розповідає про шукачів кращого життя у Європі, які борються за свої права та мають свою версію правди. «Вони перетинали моря та ризикували життям, щоб нарешті дістатися фортеці Європи, лише щоб виявити, що найбільше випробування ще попереду». 

Режисер, Стефан Кессіссоґлу народився в Кельні 1987 року. Німецький кінорежисер, автор сценаріїв та фотограф. З 2009 року вивчає кінорежисуру в Німецькій академії кіно та телебачення у Берліні. Там він написав сценарії та був режисером кількох художніх і документальних короткометражних фільмів. Як оператор, Стефан грав ключову роль у кількох призових театральних п'єсах, які поставила британська режисерка Кеті Мітчелл.

Присутні  могли спілкуватися як англійською так і українською мовами. Модератором зустрічі була Ольга Олейніченко.

В перегляді фільму взяв  участь волонтер  Корпусу Миру в Україні Кайл  Логан, а також  кваліфіковані юристи та представники поліції, які надавали консультації з різних правових питань. 

Обговорення проходили в теплій, дружній атмосфері за чашкою гарячого чаю та тістечками.

Ми сподіваємося, що у спеціально створеному «містечку», кожен зміг знайти відповіді на важливі для себе питання.  

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка