Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Традиції та звичаї Америки: День Подяки



22 листопада 2016 року в Івано-Франківському центрі “Вікно в Амрику” обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка відбувся культурно-освітній захід англійською мовою з вивчення традицій та звичаїв Сполучених Штатів Америки, який був приурочений святкуванню Дня Подяки, що відзначається кожного четвертого четверга листопада.

Керівник центру "Вікно в Америку" Жирик Л.І. презентувала історію свята Дня Подяки англійською мовою, використовуючи при подачі матеріалу книжкові та електронні ресурси центру, а також ресурси мережі Інтернет.

Слухачами та активними учасниками заходу були вчителі англійської мови Дяків Вікторія та Гудзовата Ірина зі своїми учнями з Калуського НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 - ліцей". Учні дивилися документальне відео про це свято, проходили тест англійською мовою, співали пісні, які американські школярі виконують, святкуючи День Подяки в школах та  сім'ях. Також школярів було ознайомлено з тим, як це свято проходить в інших країнах світу, а саме в Канаді та в країнах Європи.

 Оскільки з 1-го класу учні школи вивчають англійську мову, з 5-го класу починається вивчення другої іноземної мови: польської або німецької на вибір учнів та батьків, то гостей центру було ознайомлено з діяльністю міжнародних проектів обласної книгозбірні, а саме "Вікна в Америку", спільного з Goethe-Institut в Україні "Мова. Культура. Німеччина" та співпрацею з публічною бібліотекою ім.Е.Смолки міста Ополє (Польща).

Учні та вчителі переглянули підбірку книг англійською, німецькою та польською мовами, завдяки яким можна вдосконалити свої знання граматики та розмовну мову.

 

Довідково. Калуський НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 - ліцей" єдиний в області, який увійшов у науково-виробничий комплекс з Київським національним університетом технологій і дизайну та університетом «Львівська Політехніка». Це перша школа в місті Калуші, яка ввела інтегрований курс «Довкілля» в початковій ланці. А в 2005-2006 р.р. Калуська ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 першою увійшла в Міжнародну програму з превентивного виховання ХОУП «Корисні звички».

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка