Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літературна студія-дискусія «Американська література»



6 жовтня 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбувся черговий захід в рамках міні-проекту «Українська та американська література: жанр фантастики».

   Учасники літературної студії дискутували щодо розвитку американської літератури. Модератором зустрічі був Томас Барефут, який організував обговорення течій та жанрів американської літератури. Значну увагу було приділено питанням впливу інших народів, етнічних меншин, племен на американську літературу і як вона змінилася разом зі змінами епох, війн, революцій та інших подій в Америці.

   Присутні на заході обговорювали такі періоди в американській літературі як Просвітництво (Бенджамін Франклін), романтизм (Вашингтон Ірвінг, Джеймс Фенімор Купер, Едгар Алан По, Лонгфелло), критичний реалізм (Волт Вітмен, Марк Твен, О. Генрі, Джек Лондон, Теодор Драйзер, Ернест Хемінгуей, Джером Девід Селінджер). Члени клубу розмовної англійської мови обговорили відомі твори американських авторів «Старий і море» Е. Хемінгуея, «Великий Гетсбі» Ф. Фіцджеральда, «Над прірвою в житі» Селінджера та інші.

     Американські волонтери, які були присутні на заході, а це - Томас Барефут, Роберт Грувер і Кайл Логан були вражені знаннями українців про американську літературу і те, як вони вдало вміють висловлюватися і викладати свої думки англійською мовою.

     Запрошуємо всіх, хто має бажання вдосконалювати свої розмовні навички англійської мови, завітати до нашого центру щочетверга о 16 год. та щонеділі о 12 год. та 13-30 год.! Наша адреса: вул. Незалежності, 46.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка