Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Літні англомовні табори з AIESEC в бібліотеці



   Оскільки 2016 рік проголошений роком англійської мови в України, бібліотека організовує та підтримує низку заходів для вивчення іноземних мов з різними категоріями читачів. Адже володіння іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції.

   У законі України «Про освіту» йдеться про позаурочну діяльність учнів як невід'ємну частину системи освіти, яка спрямовується на розвиток здібностей і талантів учнівської молоді, задоволення її інтересів і духовних запитів. Основною формою позаурочної діяльності є організовані й цілеспрямовані заняття, які проводяться у вільний від навчального процесу час для розширення знань, умінь і навичок, розвитку самостійності, індивідуальних здібностей і нахилів учнів, а також їхніх інтересів і збагачення корисного відпочинку.

    Один із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей мовам є створення літніх таборів. І головною їх метою є не лише вивчення англійської мови, а й принцип зв'язку навчання з життям,  принцип комунікативної активності учнів.

    Метою створення бібліотечних літніх мовних таборів є створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення іноземних мов. Під час літнього періоду діти мають можливість підвищити рівень володіння мовою, що  допоможе школярам здобувати необхідні мовні навички та непомітно долати мовний бар'єр, удосконалювати усне (розмовне) мовлення, поєднати навчання із захоплюючим відпочинком.

   Цей проект ґрунтується на волонтерських засадах. Цього року до нашого міста завітали волонтери з Туреччини Онур, Дженнет та Джансу; волонтерка з Китаю Емілі, а також приєдналися два студенти з Тунісу. Окрім того з дітьми працюють студенти вищих навчальних закладів Івано-Франківська, які є членами організації AIESEC. Волонтери спілкуються виключно англійською мовою і під час табору організовують для дітей презентації про свої країни, грають різноманітні ігри, співають англійські пісні та танцюють, грають онлайн-ігри для вивчення англійської мови як іноземної.

     Головним слоганом організації AIESEC є: «Лідерство серед молоді - це не вибір, це-наша відповідальність»! І тому спільно з ресурсами і можливостями бібліотеки ми спільно творимо наше майбутнє!

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка