Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Американці про Америку



16 червня 2016 року в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І. Франка відбувся захід – презентація волонтерів Корпусу Миру в Україні Томаса Барефут та Роберта Грувера. Темою презентації вони обрали своє рідне місто Піттсбург, штат Пеннсильванія.

  Томас Барефут є професійним істориком, тому він більше розповідав про історичні факти заснування міста, його розвиток, як місто переживало різні віхи американської історії. Роберт Грувер - соціальний працівник, тому від нього ми отримали інформацію про культурний та соціальний розвиток міста, його звичаї, традиції, парки та загальноміське життя мещканців Піттсбурга.
  Піттсбург - друге за величиною місто в штаті Пенсильванія у США. Місто є економічним, культурним, науковим і транспортним ядром регіону Великий Піттсбург. Місто розташоване там, де річки Аллеґгані (Allegheny River) і Монанґагела (Monongahela River) вливаються в ріку Огайо (Ohio River). У межах міста на площі в 151 км² проживає 300 000 чоловік. Піттсбург оточений численними передмістями і селищами міського типу, які складають округ Аллеґені із сукупним населенням понад 1,2 млн жителів.
  Населення міста є досить різноманітним: найбільшими етнічними групами є слов'яни, німці та італійці.
  З 1912 року у Піттсбургу діяла Українська пресвітеріанська місія, яка видавала свій тижневик - газету «Союз».
Економіка Піттсбурга до 1980-х в основному базувалася на сталеливарній та обробній промисловості, зараз основними сферами економіки є охорона здоров'я, освіта, фінансові послуги і нанотехнології.
  У Піттсбурзі розташовані штаб-квартири та виробничі потужності кількох корпорацій.
  Дуже часто Піттсбург називають містом мостів, оскільки їх у місті є 446!
  Запрошуємо всіх, хто хоче вдосконалити свої розмовні навички англійської мови та отримати більше інформації про США з перших уст, на наші засідання, які відбуваються кожного четверга о 16 год. за адресою:
вул. Незалежності, 46, інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку».

 

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка