Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Найбільший у світі урок англійської мови



28 травня одночасно у 55-ти містах українці вивчали англійську під час найбільшого в історії України та світу уроку англійської мови. Акцію організувала громадська організація GoGlobal спільно із Посольством Сполучених Штатів Америки в рамках Року англійської мови та Днів Америки в Україні. Проведення уроку підтримали Міністерство культури України, програма Capital English, Британська Рада в Україні, America House та Window on America.

В Івано-Франківську Найбільший урок англійської мови проходив в інформаційно-ресурсному центрі "Вікно в Америку" Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка. Він пройшов у форматі розмовного клубу, під час якого лідер уроку Маркіян Тхір пояснив певні граматичні структури англійської мови, ставив питання, а учасники відповідали на них, спілкуючись між собою у форматі "Speed English".

Найбільші уроки англійської пройшли в Києві на Софійській площі та у Львові на майдані біля Театру опери та балету. У столиці вітали учасників уроку мер Віталій Кличко, народний депутат та засновник громадської організації GoGlobal Мустафа Найєм та віце-прем'єр із європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе. Гостями заходу у Львові були мер Андрій Садовий та Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт, який скайп-конференцією привітався та побажав усім успішного уроку. Віталій Кличко у свою чергу закликав киян вчити англійську, яка є мовою міжнародного спілкування, та пообіцяв організувати навчання для столичних поліцейських у рамках роботи безкоштовних курсів англійської мови Capital English.

Зі слів організаторів, Україна має перевершити рекорд Книги рекордів Гіннеса. До цього найбільший урок іноземної відбувався в Німеччині й зібрав 6287 людей.

В Україні в цей день вивчали англійську в університетах, у бібліотеках, мовних школах, освітніх центрах та на площах у Києві, Львові, Вінниці, Одесі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Черкасах, Білій Церкві, Полтаві, Маріуполі, Краматорську, Дніпродзержинську, Харкові та в інших містах. У Києві та Львові під відкритим небом урок англійської зібрав кілька тисяч учасників.

Результати акції будуть відомі орієнтовно через 2 місяці після того, як комітет Книги рекордів Гіннеса опрацює всі надані організаторами матеріали. Відео- та фотофіксація уроків, а також офіційні заяви незалежних спостерігачів слугуватимуть доказами для Книги рекордів Гіннеса.

Після завершення мовного уроку відбудуться розіграші призів між учасниками у номінаціях: «Найстарший учасник», «Наймолодший учасник», «Найкраще фото», «Найкреативніше використання лого проекту «Україна Speaking», «Найнезвичайніше місце проведення уроку».

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка