Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Інтерактивна студія з англійської мови



В рамках діяльності інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка та на підтримку Року англійської мови в Україні відбувся інтерактивний захід з учнями 10-х класів Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3.

   Темою зустрічі була «Моя майбутня професія: досвід українських та американських школярів».
   Вчителі англійської мови школи спільно з бібліотекою намагаються застосовувати нові форми та методи викладання в процесі навчання. Оскільки основною метою навчання іноземних мов є формування та розвиток комунікативної культури учнів, навчання практичного оволодіння іноземною мовою, ми створили сприятливі умови для кожного учня, щоб вибрати такі методи навчання, що дозволили б усім без винятку виявити свою активність та творчість.
  Керівник центру Жирик Л.І. підготувала презентацію щодо найпопулярніших професій в Україні та США, підібрала наочний матеріал та музичний супровід. Засобами англійської мови учні розвивали навички творчого мислення. Коли учні інтерактивно працюють з будь-якою інформацією, вони вчаться мислити, тренують інтелектуальні здібності. Готуючись до інтерактивної студії, було ретельно продумано кожний етап, підібрано відповідну до теми наочність, цікаві форми роботи.
  Сьогодні урок не може існувати без сучасних інноваційних технологій. Тому на даному заході було використано різні інтерактивні форми роботи, які відбувалися за умови постійної, активної взаємодії всіх учасників. Учні були поділені на 4 групи, в яких обговорювали різні професії, такі як лікар, музикант, вчитель та програміст.
   Значну увагу приділили розвитку культури спілкування, збагачуючи уявлення учнів про країни, мова яких вивчається, поглиблюючи їхні лінгвокраїнознавчі знання. При цьому обговорювалися питання, спрямовані на виховання позитивного ставлення до чужої мови, культури, відбувалося постійне порівняння елементів культури й побуту України та США.
   Також учні пройшли онлайн-тест, яка професія їм найбільше підходить.

 

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка