Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Популяризація методик вивчення англійської мови державними службовцями області



В рамках співпраці Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка з Івано-Франківським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і керівників державних підприємств, установ й організацій бібліотека запровадила цикл лекцій «Самостійне вивчення держслужбовцями англійської мови з використанням ресурсів Інтернету та бібліотек області».

  Жирик Л.І., заступник директора ОУНБ ім. І.Франка підготувала презентації на дану тему та в квітні 2016 року провела цикл лекцій для держслужбовців, які проходили навчання в Центрі на таких семінарах:
   тематичний короткостроковий семінар «Сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства для працівників облдержадміністрації, райдержадміністрацій, міськвиконкомів»;
    навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації для керівників структурних підрозділів райдержадміністрацій, 6 категорія посад;
    тематичний короткостроковий семінар «Бухгалтерський облік та звітність у бюджетних установах» для працівників структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій;
   тематичний короткостроковий семінар «Сприяння місцевих органів влади розвиткові туризму» для працівників райдержадміністрацій та міськвиконкомів.
    Держслужбовці ознайомилися з підбіркою інтернет-ресурсів для різних рівнів знання англійської мови, шляхом тестування було визначено рівень учасників, представлено видання бібліотеки, зокрема відділу літератури іноземними мовами «Інтернет-ресурси для самостійного вивчення англійської мови» та «Англійська мова для державних службовців», ознайомлено з можливостями вивчення мови в бібліотеках області та в обласній книгозбірні зокрема.
Так, державні службовці із зацікавленням довідалися про діяльність міжнародних проектів в бібліотеці, таких як інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку», його клуби розмовної англійської мови, з перегляду фільмів мовою оригіналу, клуб ігор, клуб бізнесу, дискусії, презентації, зустрічі з представниками Посольства США в Україні, які проводяться виключно англійською мовою.
   Наприкінці 2015 року вийшов Указ Президента України «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні», в якому визначено провідну роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global, яка визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку. Комплекс заходів повинен передбачати включення вивчення англійської мови до програм підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування та активізації ведення англомовної версії офіційних веб-сайтів органів державної влади. Знання англійської мови у майбутньому буде обов'язковим критерієм при прийомі на державну службу.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка