Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нова бібліотечна послуга



29 березня в інформаційно-ресурсному центрі «Вікно в Америку» Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбувся навчальний захід для шкільних бібліотекарів області, на якому були представлені сучасні технічні пристрої, що поєднують в собі високі технології і цілком реальне застосування.

Вплив глобального інформаційного простору змушує бібліотеки змінювати не лише технології своєї роботи, але й підходи, по-новому моделювати і організовувати свій власний інформаційний простір. Саме тому сьогодні бібліотека, як соціальний інститут, надає вільний і безперешкодний доступ до різних джерел інформації.

Ґаджети, зокрема, електронні книги та планшетні комп'ютери, є в центрі «Вікно в Америку» завдяки Посольству США в Україні. Вони використовуються при проведенні різноманітних заходів і надаються в користування відвідувачам центру.

Жирик Л.І., керівник центру, ознайомила відвідувачів з електронними ресурсами - матеріалами, для доступу до яких необхідні технічні засоби: комп'ютер, мобільний портативний пристрій (планшет, смартфон) або спеціальна електронна читанка (букрідер, електронний рідер). Найбільш поширеними видами електронних ресурсів є електронні журнали, електронні книги, довідкові бази даних, онлайн-бібліотеки.

Учасники заходу ознайомилися з найбільш відомими світовими та українськими онлайн-бібліотеками. Також було представлено досвід США в роботі з цим ресурсом, як його використовують американські бібліотеки, а також наголошено на необхідності пошуку книгозбірнями ефективних шляхів надання такої послуги користувачам.

Наступним кроком було ознайомлення шкільних бібліотекарів з інноваційними змінами на основі проектного менеджменту та ініціативної діяльності. Адже міжнародна співпраця є одним з перспективних напрямів діяльності Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка. Було представлено діяльність проектів "Вікно в Америку", спільного проекту з бібліотекою Goethe-Institut в Україні "Мова. Культура. Німеччина", Центру європейської інформації, співпрацю з Опольською публічною бібліотекою ім. Е. Смолки (Польща), програмою "Бібліоміст".

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка