Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Місяць історії жіночого руху в США



Івано-Франківська ОУНБ ім. І. Франка підтримує 2016 рік — рік англійської мови в Україні! 17 березня в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” відбувся захід, приурочений березню – Місяцю історії жіночого руху в США. На захід прийшли люди, які цікавляться історією США та України і які хочуть вдосконалити свої розмовні навички англійської мови.

Зі слів цьогорічної промови президента США Барака Обами можна довідатися мету святкування:  "Впродовж Місяця історії жіночого руху ми вшановуємо численних жінок, які жертвували і прагнули, аби всі мали рівні можливості на шляху до американської мрії".

Під час заходу обговорювалася роль жінок в різних напрямках діяльності: в історії, політиці, літературі та мистецтві, освіті, медицині та технології, спорті, бізнесі.

Значну увагу було приділено обговоренню питання гендерної дискримінації. Дискримінацією називають необґрунтоване обмеження прав людини через її расові, національні, етнічні, релігійні або інші характеристики. Зачепили також питання сексизму - ідеології та практики дискримінації людей за статтю, які пов'язані з переконаннями щодо переваг однієї статі над іншою в різних сферах життя.

Багато говорилося про жінку-письменницю. Адже віддавна ведуться сперечання стосовно того, чи підходить ця роль саме жінці. Ми згадали таких визначних і талановитих українських письменниць як Марко Вовчок, Леся Українка, Ольга Кобилянська, Наталена Королева, американську письменницю Гаррієт Бічер Стоу.

Запрошуємо всіх, хто має бажання вдосконалювати свої навички розмовної англійської мови, щочетверга о 16 год. за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46!  

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка