Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нестандартний урок “Англомовні країни: Сполучені Штати Америки” на базі бібліотеки



17 березня в інформаційно-ресурсному центрі “Вікно в Америку” відбувся інтерактивний захід в рамках року англійської мови в Україні та в рамках співпраці бібліотеки з Івано-Франківською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням англійської мови.

В сучасних концепціях навчання іноземна мова розглядається як відображення культури відповідного народу, а оволодіння іноземною мовою - як оволодіння іншомовною культурою і засвоєння світових духовних цінностей. Адже це передбачає не тільки формування в учнів, що вивчають англійську мову, необхідних іншомовних навичок та вмінь, але й ознайомлення через мову з культурою країни, її традиціями, історією та сучасністю.

Учні 10-Б класу відвідали центр, ознайомилися з діяльністю та можливостями проекту "Вікно в Америку". Жирик Л.І., керівник проекту, підготувала мультимедійні презентації про історію Сполучених Штатів Америки, їх традиції, національні символи.

 Читання книг, журналів та газет, перегляд телепередач, документальних та художніх фільмів  іноземною мовою сприяє розширенню світогляду учнів. У дітей виникає бажання розповісти про прочитане, побачене або почуте стосовно подій, що відбуваються у країні, мову якої вони вивчають. Тому для учнів були підібрані документальні фільми про США, а саме про Білий Дім, його архітектуру, президентів, які проживали там, їх побут, роботу та прийоми гостей з різних країн. Після перегляду учні обговорили фільм англійською мовою. Також для них був підготовлений квіз про США.

Завдяки представленим джерелам учні ознайомилися з реаліями країни мови, що вони вивчають, одержали додаткові знання в галузі географії, освіти, культури США тощо. Це була важлива інформація, яка мала визначену новизну, включала відомості про державний устрій, географічне середовище, характерні предмети матеріальної культури, елементи фольклору та особливості мовленнєвого поводження й етикету.

 

Оновлено 28-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка